273
Εικόνα από τον τόπο της συντριβής | Joint Task Force Sulu/Handout via REUTERS

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 50 διασωθέντες από συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους με 96 επιβαίνοντες

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2021, 12:51
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/07/2021, 19:24
Εικόνα από τον τόπο της συντριβής
|Joint Task Force Sulu/Handout via REUTERS

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 50 διασωθέντες από συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους με 96 επιβαίνοντες

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2021, 12:51
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/07/2021, 19:24

Αεροσκάφος μεταφοράς προσωπικού της πολεμικής αεροπορίας των Φιλιππίνων συνετρίβη σήμερα και κόπηκε στα δύο, έχοντας τυλιχθεί στις φλόγες, σε νησί στο νότιο τμήμα της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 45 άνθρωποι, ενώ κάποιοι από τους επιβαίνοντες κατάφεραν να πηδήξουν από το αεροπλάνο, πριν από την πτώση του, στη χειρότερη τραγωδία της πολεμικής αεροπορίας της χώρας εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.

Το αεροσκάφος είχε επιχειρήσει να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του νησιού Χολό, όμως προσπέρασε τον διάδρομο προσγείωσης. Δεν κατάφερε να ανακτήσει επαρκή ισχύ και ύψος και συνετρίβη στο κοντινό Πατικούλ.

«Ενας αριθμός στρατιωτών εθεάθη να πηδάει από το αεροσκάφος, προτού εκείνο χτυπήσει στο έδαφος, με αποτέλεσμα να γλυτώσουν από την έκρηξη που προκάλεσε η συντριβή», αναφέρει σε μια ανακοίνωση η Κοινή Στρατιωτική Δύναμη της επαρχίας Σουλού.

Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί 45 πτώματα, ανάμεσά τους και πολίτες στο έδαφος, ενώ αγνοούνται πέντε στρατιωτικοί. Οι τραυματίες είναι 53.

Πυκνός καπνός από το σημείο της πτώσης – Bogs Muhajiran via REUTERS

Πολλοί επιβάτες είχαν λάβει πρόσφατα τη βασική στρατιωτική τους εκπαίδευση και είχαν σταλεί σε αυτό το νησί στο πλαίσιο μιας κοινής επιχειρησιακής δύναμης καταπολέμησης της τρομοκρατίας στην περιοχή, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι.

Διασώστες στα συντρίμμια του αεροσκάφους – Armed Forces of the Philippines – Joint Task Force Sulu/Handout via REUTERS

Ο στρατός έχει πολύ αισθητή παρουσία στις νότιες Φιλιππίνες λόγω της δράσης της ισλαμιστικής οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ, που θεωρείται από την Ουάσινγκτον τρομοκρατική οργάνωση.

Η οργάνωση Αμπού Σαγιάφ αποτελείται από ένα δίκτυο μαχητών στους οποίους αποδίδονται αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις και απαγωγές ξένων τουριστών και χριστιανών ιεραποστόλων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...