251
Η στιγμή κατά την οποία τα νερά της δεξαμενής, μετά τη δόνηση, πέφτουν στο κενό από ύψος δεκάδων μέτρων | Twitter

Φιλιππίνες: Δύο σεισμοί πάνω από 6 Ρίχτερ σε μία ημέρα – Εικόνες-σοκ σε ουρανοξύστη

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2019, 11:44
Η στιγμή κατά την οποία τα νερά της δεξαμενής, μετά τη δόνηση, πέφτουν στο κενό από ύψος δεκάδων μέτρων
|Twitter

Φιλιππίνες: Δύο σεισμοί πάνω από 6 Ρίχτερ σε μία ημέρα – Εικόνες-σοκ σε ουρανοξύστη

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2019, 11:44

Ισχυρές σεισμικές δονήσεις χτύπησαν σε δύο διαφορετικά σημεία τη Δευτέρα και την Τρίτη τις Φιλιππίνες, προκαλώντας τουλάχιστον δεκάδες θανάτους και τραυματισμούς αλλά και εκτεταμένες ζημιές στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της χώρας, της Μανίλα.

Τη Δευτέρα, στις 17:11 (τοπική ώρα, μεσημέρι στην Ελλάδα) καταγράφηκε δόνηση 6,1 βαθμών στη νήσο Λουζόν, τη μεγαλύτερη της χώρας.

Σοβαρές ζημιές υπέστησαν το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας και άλλα δύο κτίρια, ενώ υπήρχαν και αναφορές για πολλά παγιδευμένα άτομα.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί από τον σεισμό της Δευτέρας είναι τουλάχιστον 16 ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες.

Πώς ο σεισμός ξεχείλισε τη δεξαμενή ενός ουρανοξύστη

Η ισχυρότατη δόνηση που συντάραξε τη Δευτέρα τη Μανίλα προκάλεσε την υπερχείλιση δεξαμενής νερού στην κορυφή ενός συγκροτήματος κατοικιών.

Τα βίντεο από κινητά αυτοπτών δείχνουν μεγάλες ποσότητες νερού να κυλούν από την οροφή στο κενό.

Το πολυώροφο συγκρότημα Anchor Skysuites δείχνει πάντως να έχει αντέξει.

Εν τω μεταξύ μια δεύτερη δόνηση 6,4 βαθμών σημειώθηκε την Τρίτη στο νησί Σαμάρ, νοτιοανατολικά της Λουσόν, χωρίς να είναι εξαρχής γνωστό αν υπάρχουν θύματα.

Πάντως  εικόνες και βίντεο από τα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν δρόμους με μεγάλες ρωγμές και κτίρια να ταλαντώνονται και σε αυτή την περιοχή.

Οι Φιλιππίνες είναι μία από τις πλέον σεισμογενείς χώρες στον κόσμο. Βρίσκεται πάνω στο «δαχτυλίδι της φωτιάς», την τεράστια ζώνη ρηγμάτων και ηφαιστείων που περιβάλει τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...