232
Οκτάχρονη εμβολιάζεται στο Κεντάκι των ΗΠΑ (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS/Jon Cherry

Φινλανδία: Ναι, υπό όρους, στον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2021, 16:42
Οκτάχρονη εμβολιάζεται στο Κεντάκι των ΗΠΑ (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS/Jon Cherry

Φινλανδία: Ναι, υπό όρους, στον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2021, 16:42

Μόνο τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν από σοβαρή λοίμωξη Covid-19, λόγω αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος, θα μπορούν να εμβολιαστούν στη Φινλανδία, σύμφωνα με την οδηγία που εξέδωσε την Πέμπτη το Ινστιτούτο Υγείας της χώρας.

Πρόκειται για τη δεύτερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που εκδίδει οδηγία και δεν συστήνει τον εμβολιασμό για όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας, μετά το πράσινο φως για τη χορήγησή του που έδωσε την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (Εδώ).

Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμοί θα μπορούν να αρχίσουν μόλις η Φινλανδία λάβει τα εγκεκριμένα εμβόλια, που είναι ειδικά για παιδιά, καθώς περιέχουν το ένα τρίτο της δόσης από αυτά που χορηγούνται στους ενήλικες.

Διευκρινίζεται ότι παρόμοια έγκριση για παιδιά με ανοσοκαταστολή, αλλά όχι για όλα, έδωσε πρόσφατα και η Γαλλία (εδώ).

Τα σκευάσματα για τα παιδιά αυτής της ηλικίας φτάνουν στις χώρες της ΕΕ στις 13 Δεκεμβρίου, και όχι στις 20, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Διευκρινίζεται ότι σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αποκάλυψε ότι η Eπιτροπή ήδη εισηγήθηκε να ανοίξει ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 5 έως 11 ετών, ωστόσο διευκρίνισε πως επειδή τα εμβόλια για αυτές τις ηλικίες διαφέρουν, θα είναι διαθέσιμα στη χώρα μας προς το τέλος Δεκεμβρίου. Οταν είναι διαθέσιμα, θα ανοίξει και η πλατφόρμα εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...