211
|

Φιάσκο ξανά για Novartis: Κανένα στοιχείο για χρηματισμό πολιτικών και από τα μη πολιτικά πρόσωπα

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2019, 16:46

Φιάσκο ξανά για Novartis: Κανένα στοιχείο για χρηματισμό πολιτικών και από τα μη πολιτικά πρόσωπα

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2019, 16:46

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου κλήθηκαν να δώσουν για την υπόθεση της Novartis πέντε μη πολιτικά πρόσωπα (τέσσερα μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων και ένας ιδιοκτήτης διαφημιστικής). Και πάλι όμως, από τα υπομνήματά τους δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο για χρηματισμό πολιτικού προσώπου.

Στοιχεία που αφορούσαν καταβολή χρημάτων σε στέλεχος της Novartis προέκυψαν μόνο από το υπόμνημα του ιδιοκτήτη διαφημιστικής .

Ειδικότερα όπως γράφει σε ρεπορτάζ της για το kathimerini.gr η Ιωάννα Μάνδρου, o διαφημιστής υποστηρίζει ότι σε μια πενταετία από διαφημιστικές δαπάνες επέστρεψε σε στέλεχος της Novartis (όχι τον Κ. Φρουζή) περί τις 400 χιλιάδες ευρώ, εν αγνοία της εταιρείας.

Παράλληλα, αρνήθηκε ότι δόθηκαν χρήματα σε πολιτικό ή έστω ότι γνωρίζει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο εν λόγω διαφημιστής αρνήθηκε υπερτιμολογήσεις στις συναλλαγές του με τη Novartis, όπως και ότι υπάρχουν εικονικά τιμολόγια, ενώ υποστήριξε ότι οι χρεώσεις ήταν αντίστοιχες με εκείνες άλλων εταιρειών.

Και ενώ οι έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς συνεχίζονται για τα μη πολιτικά πρόσωπα, στασιμότητα παρατηρείται ως προς την ανακοίνωση αρχειοθετήσεων για τα πολιτικά πρόσωπα.

Πληροφορίες από δικαστικές πηγές της «Καθημερινής» αναφέρουν πως ήδη έχει τεθεί στο αρχείο η υπόθεση για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, χωρίς ωστόσο να έχουν υπάρξει από την Εισαγγελία Διαφθοράς επίσημες ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...