165
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: ενημέρωσε τους βουλευτές της ΝΔ | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Φεύγουν 20.000 πρόσφυγες από νησιά – σε ξενοδοχεία και ανοικτές δομές

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 21:52
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: ενημέρωσε τους βουλευτές της ΝΔ
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Φεύγουν 20.000 πρόσφυγες από νησιά – σε ξενοδοχεία και ανοικτές δομές

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 21:52

Την ισοκατανομή 20.000 προσφύγων και μεταναστών, κυρίως οικογενειών, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου σε δήμους της ενδοχώρας από τα νησιά επιβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενημερώνοντας τους βουλευτές της ΝΔ, με αφορμή την ανάρτηση στη δημόσια διαβούλευση του Νομοσχεδίου για το Ασυλο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, 10.000 πρόσφυγες θα εγκατασταθούν σε δομές που θα δημιουργηθούν σε βιομηχανικές ζώνες, οι οποίες θα παρέχουν τις στοιχειώδεις υποδομές (αποχέτευση, νερό, ρεύμα) ενώ άλλοι 10.000 θα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία.

Πάντως, σε ό,τι αφορά τις ανοικτές δομές, προωθείται η λύση της τοποθέτησης “τολ” ενώ απομακρύνεται το ενδεχόμενο χρήσης στρατοπέδων, πλην ίσως μιας περίπτωσης.

Την ίδια ώρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης, ενημερώνοντας τους βουλευτές, υπογράμμισε ότι η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας δεν προβλέπει πουθενά ότι αν μεταφέρονταν άνθρωποι στην ενδοχώρα δεν θα τους δεχόταν η Τουρκία.

Το αρνήθηκε μονομερώς η Τουρκία και η Ελλάδα το αποδέχθηκε.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν βουλευτές που ζήτησαν να ενημερώνονται για ενδεχόμενες μετακινήσεις στις περιφέρειες τους και να μη το μαθαίνουν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...