240
Ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι κατά την ακρόασή του στη Βουλή των Αντιπροσώπων | John McDonnell/Pool via REUTERS

Το FBI βλέπει «εξαιρετικά ενεργές προσπάθειες» της Μόσχας να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2020, 13:21
Ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι κατά την ακρόασή του στη Βουλή των Αντιπροσώπων
|John McDonnell/Pool via REUTERS

Το FBI βλέπει «εξαιρετικά ενεργές προσπάθειες» της Μόσχας να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2020, 13:21

Πρώτα τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, προχώρησαν σε απενεργοποίηση λογαριασμών που διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις και έκαναν λόγο για ρωσική επιρροή. Τώρα, το ίδιο επισημαίνει το FBI και μάλιστα ο ίδιος o διευθυντής της υπηρεσίας.

Κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Κρίστοφερ Ρέι προειδοποίησε ότι η Ρωσία επηρεάζει τις προεδρικές εκλογές του 2020 με μια σταθερή ροή παραπληροφόρησης. Στόχος της να υπονομεύσει τον Τζο Μπάιντεν, να κάνει τους Αμερικανούς δύσπιστους για την εκλογική διαδικασία ενώ, πέρα από αυτά, η Μόσχα επιχειρεί να υπονομεύσει αυτό που θεωρεί αντιρωσικό κατεστημένο στις ΗΠΑ.

«Είδαμε εξαιρετικά ενεργές προσπάθειες» άσκησης επιρροής στις εκλογές του 2020, είπε ο Ρέι. Αυτή η ροή παραπληροφόρησης είναι το σημείο που τον ανησυχεί περισσότερο, είπε στα μέλη της Βουλής, διαβεβαιώνοντας ότι το FBI εργάζεται για την παρεμπόδιση αυτών των ενεργειών.

Για την Κίνα, ο Ρέι είπε ότι έχει εντείνει τις προσπάθειές να υποκλέψει αμερικανικά τεχνολογικά μυστικά και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, σε τέτοιο βαθμό που το FBI αρχίζει σχεδόν κάθε μέρα από μια τέτοια έρευνα.

Τέλος, είπε ότι το FBI ερευνά εξτρεμιστικές ομάδες εντός των ΗΠΑ, κυρίως υπερμάχων της ανωτερότητας των λευκών.

Πολλαπλές εκθέσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έχουν δείξει ότι το 2016 η Ρωσία εργάστηκε παρασκηνιακά για να ενισχύσει την εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ και, ταυτόχρονα, να αποδυναμώσει αυτή της Χίλαρι Κλίντον. Ο νυν πρόεδρος και η Ρωσία αρνούνται φυσικά κάθε ανάμειξη, αν και η έκθεση του ειδικού ερευνητή Ρόμπερτ Μόλερ έχει κατονομάσει πρόσωπα που αναμείχθηκαν στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...