381
Κόσμος παρακολουθεί την αντικαθεστωτική συναυλία Venezuela Aid Live στο έδαφος της Κολομβίας | REUTERS/Edgard Garrido

«Φάτε σφαίρες»: Ανοιξε πυρ ο Μαδούρο, νεκρή μία γυναίκα

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2019, 19:50
Κόσμος παρακολουθεί την αντικαθεστωτική συναυλία Venezuela Aid Live στο έδαφος της Κολομβίας
| REUTERS/Edgard Garrido

«Φάτε σφαίρες»: Ανοιξε πυρ ο Μαδούρο, νεκρή μία γυναίκα

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2019, 19:50

Αρχισαν νωρίτερα από το αναμενόμενο τα όργανα στη Βενεζουέλα – μα δεν ακούστηκαν νότες, παρά οι συριγμοί των σφαιρών.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος Μαδούρο άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τουλάχιστον έναν άνθρωπο (μία γυναίκα, κατά τις μαρτυρίες) όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων, ενώ τραυμάτισαν και άλλους.

Σύνορα Βενεζουέλας – Βραζιλίας: το ασθενοφόρο μεταφέρει τραυματισμένους από τα πυρά των αστυνομικών οι οποίοι σκότωσαν και μία πολίτη (REUTERS/Ricardo Moraes)

Το περιστατικό συνέβη στα σύνορα Βενεζουέλας- Βραζιλίας και σχετίζεται με τις προσπάθειες της αντιπολίτευσης να εισέλθει στο βενεζουελάνικο έδαφος η ανθρωπιστική βοήθεια. Τα πυρά δέχτηκε ομάδα πολιτών καθώς επιχειρούσε να περάσει στη Βραζιλία έπειτα από το κλείσιμο -με εντολή Μαδούρο- των συνόρων.

«Το αποτέλεσμα αυτού του εγκλήματος: 12 τραυματίες και μία σκοτωμένη» είπε ο Γκουαϊντό. Ενας βουλευτής της αντιπολίτευσης επιβεβαίωσε τον θάνατο της γυναίκας και έκανε λόγο για 15 τραυματίες.

Το αιματηρό περιστατικό έγινε την ώρα που ξεκινούσε η αντικαθεστωτική συναυλία Venezuela Live Aid στη γέφυρα που ενώνει τη Βενεζουέλα με την Κολομβία, σε κολομβιανό έδαφος βέβαια. Στην άλλη άκρη της ίδιας γέφυρας θα δοθεί άλλη συναυλία, υπεράσπισης του καθεστώτος, σε βενεζουελάνικο έδαφος αυτή. Φόντο σε όλα αυτά η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώνεται στο έδαφος της Κολομβίας και στο έδαφος της Βραζιλίας.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι γελοία, αν δεν υπήρχε η πείνα και, πλέον, τα δολοφονικά πυρά εναντίον του λαού.

Η γέφυρα που τους χωρίζει

Τριακόσια μέτρα χωρίζουν τα δύο πάλκα.

Το αντικαθεστωτικό στήθηκε από τον βρετανό Κροίσο Ρίτσαρντ Μπράνσον κατόπιν παρακλήσεως του Χουάν Γκουαιντό.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον στο πάλκο που στήθηκε για τη συναυλία Venezuela Aid Live (REUTERS/Luisa Gonzalez)

Εκεί θα ανεβούν και θα τραγουδήσουν 32 άτομα. «Αυτή η συναυλία είναι μια ανθρωπιστική συναυλία, κάθε χώρα, όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο θέλουν ελευθερία» δήλωσε ο Μπράνσον. «Το θετικό είναι ότι το 99% των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο αγκαλιάζουν αυτό που συμβαίνει σήμερα».

Ο Μαδούρο με αφίσα της καμπάνιας του «Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα» REUTERS/Carlos (Barria/File Photo)

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο διοργανώνει τη δεύτερη συναυλία της γέφυρας: ένα τριήμερο φεστιβάλ που το βάφτισε «Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα». Δεν γνωστοποιήθηκαν τα ονόματα των καλλιτεχνών, εκτιμάται πάντως ότι από το πάλκο θα παρελάσουν περί τα 150 άτομα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...