295
«Δεν έχετε ιδέα για τι πράγμα μιλάτε», απάντησε ο Φάουτσι στις κατηγορίες του Ραντ Πολ | J. Scott Applewhite/Pool via REUTERS

Φάουτσι σε Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή: «Αν κάποιος λέει ψέματα εδώ, είστε εσείς»

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2021, 12:09
«Δεν έχετε ιδέα για τι πράγμα μιλάτε», απάντησε ο Φάουτσι στις κατηγορίες του Ραντ Πολ
|J. Scott Applewhite/Pool via REUTERS

Φάουτσι σε Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή: «Αν κάποιος λέει ψέματα εδώ, είστε εσείς»

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2021, 12:09

Μπορεί στις επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ, όταν ήταν πρόεδρος, να μην μπορούσε να απαντήσει δημοσίως, αλλά στους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές δεν χαρίζεται. Για τον Αντονι Φάουτσι ο λόγος, τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο του Λευκού Οίκου, που συχνά πυκνά έχει γίνει στόχος τους, καθαρά για πολιτικούς λόγους βέβαια.

Στο πιο πρόσφατο περιστατικό, την Τρίτη, ο Φάουτσι βρέθηκε ενώπιον της επιτροπής του Κογκρέσου, όπως γίνεται τακτικά εδώ και μήνες, στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Γερουσίας.

Ο Ρεπουμπλικάνος Ραντ Πολ, γερουσιαστής από το Κεντάκι, από πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς του Τραμπ και πολέμιος της μάσκας –μεταξύ άλλων– κατηγόρησε τον Φάουτσι ότι είπε ψέματα στην ίδια επιτροπή, τον Μάιο, όταν αρνήθηκε ότι τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ παρείχαν χρηματοδότηση για έρευνα για τον κορονοϊό στο κινεζικό Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν.

«Εάν κάποιος πιαστεί να λέει ψέματα στο Κογκρέσο… ο αμερικανικός ποινικός κώδικας προβλέπει ότι πρόκειται για κακούργημα και επιβάλει πενταετή ποινή», είπε ο Πολ στον Φάουτσι και τον ρώτησε αν θέλει να πάρει πίσω τη δήλωσή του.

Ο Ραντ Πολ κατηγόρησε τον Φάουτσι στην επιτροπή

«Δεν έχω πει ποτέ ψέματα στο Κογκρέσο και δεν θα πάρω πίσω τη δήλωση», απάντησε ο επιστήμονας.

Ο Πολ τον διέκοψε και συνέχισε την επίθεσή του, αλλά ο Φάουτσι απάντησε εκνευρισμένος: «Γερουσιαστή Πολ, δεν έχω ποτέ πει ψέματα ενώπιον του Κογκρέσου και ειλικρινά, δεν έχετε ιδέα για τι πράγμα μιλάτε. Και θέλω να το πω επίσημα: Δεν έχετε ιδέα για τι πράγμα μιλάτε».

Η λογομαχία των δύο ανδρών συνεχίστηκε με αποτέλεσμα ο λοιμωξιολόγος να του πει: «Αν κάποιος λέει ψέματα εδώ, είστε εσείς γερουσιαστή».

Σε παλιότερη συνέντευξή του, όταν είχε ερωτηθεί πώς διαχειρίζεται την κριτική των Ρεπουμπλικάνων εναντίον του, ο Φάουτσι είχε πει ότι έχει πάρει μαθήματα από το μυθιστόρημα του 1969, «Ο νονός» του Μάριο Πούτσο: «Δεν είναι κάτι προσωπικό, αλλά καθαρά μπίζνες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...