200
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος, κατά τις δηλώσεις του στο Mega | megatv.com

«Εχουμε ξεμείνει από μάσκες» προειδοποίησε ο Λουράντος

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 12:55
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος, κατά τις δηλώσεις του στο Mega
|megatv.com

«Εχουμε ξεμείνει από μάσκες» προειδοποίησε ο Λουράντος

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 12:55

Το αποθεματικό της Ελλάδας σε ιατρικές χειρουργικές μάσκες έχει αρχίσει να εξαντλείται, τόνισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα υγιεινής.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη στο Mega σχετικά με τον κορονοϊό και τις εξελίξεις στην Ιταλία, ο κ. Λουράντος ανέφερε ότι «μετά την ανακοίνωση όσων γίνονται στην Ιταλία, έχουν αρχίσει οι Ελληνες να πηγαίνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο και να ζητούν μάσκες. Και να είχαμε, θα τέλειωναν, δεν θα μπορούσαμε να καλύψουμε την τεράστια ζήτηση».

Πρόσθεσε ακόμη ότι θεωρεί όσα γίνονται υπερβολικά, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εχουμε ξεμείνει από μάσκες, αλλά έχει ξεφύγει και ο ελληνικός λαός. Νομίζω είναι υπερβολή όλη αυτή η κατάσταση που δημιουργείται. Θέλει όλος ο κόσμος να έχει μάσκες στο σπίτι του για παν ενδεχόμενο».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «και τα αντισηπτικά εξαντλούνται σιγά σιγά, και εκεί θα έχουμε πρόβλημα.  Ηδη σήμερα κάποιοι φαρμακοποιοί ζήτησαν αντισηπτικά, υπάρχουν ελάχιστες ποσότητες.

»Νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικό, η ατομική υγιεινή είναι το σημαντικό, και όχι οι μάσκες. Οι χώροι πρέπει να είναι ανοιχτοί και να αερίζονται, οι άνθρωποι σε απόσταση μεταξύ τους, δεν χρειάζεται να έρχονται κοντά.

»Ατομική υγιεινή, καλό πλύσιμο στα χέρια. Δεν προστατεύει η μάσκα αυτόν που τη φοράει 100%», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...