307
Το περιστατικό ξεκίνησε από ένα εστιατόριο στην πόλη Αμαγκασάκι της Ιαπωνίας, όπου ο πρωταγωνιστής του πρωτοφανούς περιστατικού επέλεξε να πιει ένα ποτό μετά τη δουλειά (Φωτογραφία αρχείου) | Shutterstock

Εχασε USB στικάκι με τα προσωπικά στοιχεία ολόκληρης πόλης

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2022, 18:42
Το περιστατικό ξεκίνησε από ένα εστιατόριο στην πόλη Αμαγκασάκι της Ιαπωνίας, όπου ο πρωταγωνιστής του πρωτοφανούς περιστατικού επέλεξε να πιει ένα ποτό μετά τη δουλειά (Φωτογραφία αρχείου)
|Shutterstock

Εχασε USB στικάκι με τα προσωπικά στοιχεία ολόκληρης πόλης

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2022, 18:42

Για πολλούς, το ποτά μετά τη δουλειά είναι ένας συνηθισμένος τρόπος χαλάρωσης, ιδιαίτερα στο τέλος μιας κουραστικής εβδομάδας. Ωστόσο, υπήρξε κάτι πολύ ασυνήθιστο στην ιστορία ενός υπαλλήλου στην Ιαπωνία, ο οποίος έχασε ένα USB στικάκι έπειτα από μια βραδινή έξοδο με συναδέλφους του. Και αυτό διότι η (υπερ)κατανάλωση αλκοόλ, στην περίπτωσή του, έθεσε σε επισφάλεια τα προσωπικά δεδομένα σχεδόν μισού εκατομμυρίου ανθρώπων, τα οποία περιείχε η εν λόγω συσκευή μνήμης.

Ο άνδρας, του οποίου το όνομα δεν έγινε γνωστό, τοποθέτησε το στικάκι στην τσάντα του, την οποία κράταγε στην αρχή της νυχτερινής εξόδου του, στην πόλη Αμαγκασάκι, βορειοδυτικά της Οσάκα. Στη συνέχεια, πέρασε αρκετές ώρες πίνοντας σε ένα τοπικό εστιατόριο, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αργότερα, βρέθηκε λιπόθυμος στον δρόμο. Οταν συνήλθε, κατάλαβε ότι έλειπαν τόσο η τσάντα του όσο και το USB στικάκι, σύμφωνα με το BBC.

Το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι ο άνδρας, περίπου 40 ετών, εργάζεται για μια εταιρεία που έχει επιφορτιστεί με την απόδοση παροχών σε νοικοκυριά που απαλλάσσονται από φόρους. Ο ίδιος είχε μεταφέρει τα προσωπικά στοιχεία των κατοίκων ολόκληρης της πόλης στο στικάκι το απόγευμα της Τρίτης, λίγες ώρες πριν από τη μοιραία έξοδο.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της πόλης, η φορητή συσκευή μνήμης περιλάμβανε τα ονόματα, τις ημερομηνίες γέννησης και τις διευθύνσεις όλων των κατοίκων της πόλης. Περιλάμβανε επίσης πιο ευαίσθητες πληροφορίες, όπως φορολογικά στοιχεία, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και πληροφορίες σχετικές με την κοινωνική ασφάλιση.

Ευτυχώς για τον άνδρα, οι Αρχές δήλωσαν ότι τα δεδομένα που περιέχονται στο στικάκι είναι κρυπτογραφημένα και «κλειδωμένα» με κωδικό πρόσβασης. Πρόσθεσαν ότι δεν έχει υπάρξει καμία ένδειξη ότι κάποιος έχει προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες.

Ωστόσο, το ντροπιαστικό περιστατικό ώθησε πολλούς αξιωματούχους της πόλης, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος της πόλης, να ζητήσουν «συγγνώμη». «Λυπούμαστε βαθύτατα που βλάψαμε την εμπιστοσύνη του κοινού στις Αρχές της πόλης», δήλωσε αξιωματούχος της Αμαγκασάκι σε συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...