315
Η αδελφή της Ντάφνι Γκαλίζια, Μάντι Μάλια, δείχνει τη φωτογραφία του θύματος στον υπουργό Δικαιοσύνης Oουεν Μπονίτσι, που στρέφει το βλέμμα του χαμηλά | REUTERS

Ευρωκοινοβούλιο προς πρωθυπουργό της Μάλτας: Παραιτηθείτε τώρα για τον φόνο της Γκαλίζια

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2019, 18:19
Η αδελφή της Ντάφνι Γκαλίζια, Μάντι Μάλια, δείχνει τη φωτογραφία του θύματος στον υπουργό Δικαιοσύνης Oουεν Μπονίτσι, που στρέφει το βλέμμα του χαμηλά
|REUTERS

Ευρωκοινοβούλιο προς πρωθυπουργό της Μάλτας: Παραιτηθείτε τώρα για τον φόνο της Γκαλίζια

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2019, 18:19

Η έρευνα για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια πρέπει να διεξαχθεί «χωρίς πολιτική παρέμβαση», προειδοποίησε η ευρωπαία Επίτροπος Βέρα Γιούροβα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Μάλτας.

Η επίτροπος και αντιπρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση στη Μάλτα και «επέμεινε η έρευνα να ολοκληρωθεί, χωρίς καμιά πολιτική παρέμβαση», δήλωσε εκπρόσωπος σχετικά με τη συνομιλία αυτή που έγινε τη Δευτέρα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Oουεν Μπονίτσι συζήτησε επίσης με την Επίτροπο, αρμόδια για τον σεβασμό του κράτους δικαίου, για τη μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη, διευκρίνισε ο Κρίστιαν Βίγκαντ, εκπρόσωπος της Κομισιόν. Η Γιούροβα εκτίμησε ότι «υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει».

Ευρωβουλευτές στη Βαλέτα για την υπόθεση

Στο μεταξύ, η επικεφαλής της αποστολής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που βρίσκεται στην Μάλτα, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Τζόζεφ Μουσκάτ πρέπει να παραιτηθεί αμέσως.

Η μαλτέζα ευρωβουλευτής, Ρομπέρτα Ματσόλα, μιλά με διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού

Ο Μουσκάτ έχει υπερασπισθεί την διαχείριση της έρευνας για την δολοφονία της δημοσιογράφου και έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί τον επόμενο μήνα για να δώσει χρόνο στο Εργατικό Κόμμα να επιλέξει νέο ηγέτη.

Διαδηλωτής διαμαρτύρεται στον πρωθυπουργό έξω από το γραφείο του

Ομως, η Σόφι Ιν΄τ Φελντ δήλωσε ότι δεν έχει πεισθεί μετά την συνάντησή της με τον Μουσκάτ και τον υπουργό Δικαιοσύνης.

«Πιστεύω ότι όλοι παραδέχονται, περιλαμβανομένου του ίδιου του πρωθυπουργού, ότι έχει διαπράξει ορισμένα σοβαρά σφάλματα κρίσης και θα έλεγα ότι το να παραμείνει περισσότερο από όσο χρειάζεται είναι ακόμη ένα σφάλμα κρίσης», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ούτε ο Μουσκάτ ούτε ο Μπονίτσι έκαναν σχόλιο μετά τις συνομιλίες τους με την αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μία από τις εκατοντάδες διαδηλώσεις που έχουν γίνει στη Μάλτα ζητώντας την εξιχνίαση της υπόθεσης και την παραίτηση του πρωθυπουργού

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...