358
Από αριστερά προς τα δεξιά: Σαρλ Μισέλ, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εν πτήσει πάνω από τα ελληνοτουρκικά σύνορα |

Εβρος: Αυτοψία Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν, Σαρλ Μισέλ, με Μητσοτάκη πάνω από τα ελληνοτουρκικά σύνορα [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2020, 15:09
Από αριστερά προς τα δεξιά: Σαρλ Μισέλ, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εν πτήσει πάνω από τα ελληνοτουρκικά σύνορα
|

Εβρος: Αυτοψία Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν, Σαρλ Μισέλ, με Μητσοτάκη πάνω από τα ελληνοτουρκικά σύνορα [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2020, 15:09

Πτήση με ελικόπτερο πάνω από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο πραγματοποίησε η ηγεσία της ΕΕ μαζί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να δουν ιδίοις όμμασι το νέο απέραντο καμπ προσφύγων και μεταναστών που έχει δημιουργήσει η Τουρκία, παραπληροφορώντας και προωθώντας εσκεμμένα και οργανωμένα χιλιάδες ανθρώπους στα σύνορα με την Ελλάδα.

 

Ο Πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Μαζί τους, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Νταβόρ Μποζίνοβιτς (κάτω, το tweet του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ).

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύντομη συζήτηση που είχε με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών στο αεροδρόμιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα της Ελλάδας (και της Ευρώπης).

Ακολούθως, ο Πρωθυπουργός με τους ευρωπαίους αξιωματούχους, επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο (φωτογραφίες πάνω) και πέταξαν πάνω από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία (κάτω, το tweet της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν).

 

Μετά την αυτοψία στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου είναι σε εξέλιξη με απροκάλυπτο τρόπο ο στυγνός εκβιασμός της ΕΕ από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το ελικόπτερο προσγειώθηκε στην Ορεστιάδα, όπου και ακολούθησε επίσκεψη της ηγεσίας της ΕΕ στο Φυλάκιο 1.

Ακολούθησε ενημέρωση από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και στις 15:30 είναι προγραμματισμένες οι κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προς τον Τύπο, στο Πνευματικό Κέντρο των Καστανιών.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...