229
Σκηνοθετικά προσεγμένο το σποτ με πρωταγωνιστή τον Ρομπέν της Ελλάδας | Youtube

Εβγαλαν και σποτ για το «κοινωνικό μέρισμα» (με Τσίπρα πρωταγωνιστή)

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2017, 14:41
Σκηνοθετικά προσεγμένο το σποτ με πρωταγωνιστή τον Ρομπέν της Ελλάδας
|Youtube

Εβγαλαν και σποτ για το «κοινωνικό μέρισμα» (με Τσίπρα πρωταγωνιστή)

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2017, 14:41

Ελλάδα, Νοέμβριος 2017. Με φόντο «ταπεινές» μαρίδες και γόπες, μία συνταξιούχος κοιτάζει με απόγνωση το τελευταίο της πεντάευρο, ένας άλλος μετρά στην παλάμη του τα λιγοστά κέρματα που του έχουν απομείνει, την ώρα που ο πλούσιος συμπολίτης τους σβήνει στο κρυστάλλινο τασάκι του ένα πούρο Αβάνας.

Όχι δεν είναι απόσπασμα από κάποια κινηματογραφική ταινία (που εξαργύρωσε την κρατική επιχορήγηση), αλλά το νέο σποτ που έβγαλε «στον αέρα» το επικοινωνιακό επιτελείο Τσίπρα για να διαφημίσει τη «μεγάλη επιτυχία» της κυβέρνησης που αποκαλείται «κοινωνικό μέρισμα».

Πρωταγωνιστής ο «Αλέξης του λαού» που ανοίγει τις σφραγισμένες πόρτες της φοροδιαφυγής και ως άλλος Ρομπέν των Δασών, παίρνει από τις τσέπες των «πλουσίων» και δίνει στους φτωχούς, σε αυτούς που δεν έχουν αρκετά και έχουν περισσότερη ανάγκη, όπως λέει το σποτ.

Το μέρισμα από τη «δημοσιονομική υπεραπόδοση» (βλ. υπερφορολόγηση) είναι 14 δισ. ευρώ, πανηγυρίζει στο διάρκειας 2 λεπτών βίντεο που διανθίζεται με στιγμιότυπα από την καθημερινότητα του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, με αρκετά κοντινά πλάνα στο γεμάτο θέρμη για τους ασθενέστερους βλέμμα του.

Ο Θανάσης Καρτερός και η ομάδα του δεν μένουν ωστόσο στην παρουσίαση του κοινωνικού μερίσματος, αλλά ολοκληρώνουν το σποτάκι με τη δήλωση μίας δικαιούχου που μιλά χαμογελαστή στην κάμερα για το καλό που την βρήκε, χαρακτηρίζοντας τα χρήματα που θα λάβει, ως «πράξη ανθρώπινη και αποδεκτή» και «ένδειξη σεβασμού».

«Ηταν δίκαιο και έγινε πράξη» είναι το μότο δια στόματος του Πρωθυπουργού με το οποίο κλείνει το διαφημιστικό σποτ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...