215
Η λίμνη της Καστοριάς, ένα υπέροχο μέρος. Μόνο που η πόλη ζει πλέον μια εφιαλτική πραγματικότητα | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εβδομος νεκρός από την Καστοριά – Εφτασαν τα 51 τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 08:37
Η λίμνη της Καστοριάς, ένα υπέροχο μέρος. Μόνο που η πόλη ζει πλέον μια εφιαλτική πραγματικότητα
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εβδομος νεκρός από την Καστοριά – Εφτασαν τα 51 τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 08:37

Το τι συνέβη στην Καστοριά με τον κορονοϊό, στις αρχές της διασποράς του ιού στη χώρα μας, στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, θα πρέπει κάποια στιγμή να μας απασχολήσει πολύ σοβαρά. Η περιοχή μέτρησε τον Νο 7 νεκρό της από τη νόσο Covid-19, σε σύνολο 51 σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, για έναν άνδρα μόλις 51 ετών, ο οποίος πάντως αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα. Ο άτυχος άνδρας, πατέρας τεσσάρων παιδιών σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αρχικά νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Καστοριάς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης όπου ήταν διασωληνωμένος. Ο άνδρας, καθηγητής, κατέληξε το βράδυ της Τετάρτης.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Καστοριά ανήλθαν σε 74. Στην πόλη φαίνεται ότι υπήρξε μια μεγάλη διασπορά του κορονοϊού από εκδρομείς που επέστρεψαν τον Φεβρουάριο από την πληττόμενη βόρεια Ιταλία, χωρίς όμως να γίνει αμέσως αντιληπτό και χωρίς να υπάρξει έλεγχος και ενώ τα πρώτα μέτρα στη χώρα είχαν ήδη ληφθεί σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο μετά τα πρώτα κρούσματα.

Το πρόβλημα είναι πλέον ευρύτερο σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, στην Κοζάνη αλλά και στην Εδεσσα, που ανήκει στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την Τετάρτη σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 μέρες έχουν τεθεί οι περίπου 400 κάτοικοι της κοινότητας Φούστανη στην Εδεσσα, μετά τον εντοπισμό τεσσάρων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ ένα πέμπτο κρούσμα βρέθηκε στο Μαυροβούνι Σκύδρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...