269
Ο Πιερ Μοσκοβισί και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε παλαιότερη συνεδρίαση του Eurogroup | SOOC

Eurogroup: Τον Απρίλιο πηγαίνει η δόση, εκκρεμότητα με τον νόμο για την πρώτη κατοικία

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2019, 16:38
Ο Πιερ Μοσκοβισί και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε παλαιότερη συνεδρίαση του Eurogroup
|SOOC

Eurogroup: Τον Απρίλιο πηγαίνει η δόση, εκκρεμότητα με τον νόμο για την πρώτη κατοικία

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2019, 16:38

Την άποψη ότι, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την περασμένη εβδομάδα σε ό,τι αφορά το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις προσερχόμενος τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Εν τω μεταξύ, φαίνεται να έχει οριστικοποιηθεί η παραπομπή της απόφασης για εκταμίευση της δόσης από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων στο Eurogroup του Απριλίου.

«Eχουμε ήδη δημοσιεύσει την προηγούμενη εβδομάδα την έκθεση προόδου η οποία δείχνει πως οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα είναι σε γενικές γραμμές εντός τροχιάς» δήλωσε ο κ. Ντομπρόφσκις.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το βασικό ανοιχτό ζήτημα είναι η νομοθεσία για την προστασία της πρώτης κατοικίας, δηλαδή το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη. «Από την προηγούμενη εβδομάδα και σε αυτό το σημείο έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αλλά ακόμα δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο έκανε λόγο για μια «ομαλή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές», μετά την έκδοση του 10ετούς ομολόγου.

Επισήμανε ότι στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης είναι η αξιολόγηση της προόδου στην υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας της Ελλάδας. Η μέχρι τώρα πορεία είναι θετική, δήλωσε.

Στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα αναφέρθηκε και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Ολαφ Σολτς προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση. «Υπάρχει μεγάλη πρόοδος. Θα δούμε αργότερα πού ακριβώς βρισκόμαστε», είπε.

Σε ό,τι αφορά τον νόμο Κατσέλη και ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί έκανε λόγο για ανοιχτά ζητήματα.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αργότερο στο επόμενο Eurogroup θα μπορέσει να γίνει η εκταμίευση των κερδών από τα ομόλογα.  Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να δοθεί πιο πριν το πράσινο φως του EuroWorkingGroup.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...