236
| Nikos Libertas / SOOC

Ετσι θα γίνεται το μάθημα με κάμερες στις σχολικές αίθουσες

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2020, 17:00
|Nikos Libertas / SOOC

Ετσι θα γίνεται το μάθημα με κάμερες στις σχολικές αίθουσες

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2020, 17:00

Τις λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω κάμερας καθορίζει απόφαση, η οποία εκδόθηκε από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Το υπουργείο τονίζει καταρχάς ότι δίνεται δυνατότητα μέχρι τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους «για παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο πλαίσιο μέτρων για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού».

Στις σχολικές μονάδες των οποίων έχει προσωρινά ανασταλεί η λειτουργία συνεχίζεται η δυνατότητα για σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν σε αυτό το καθεστώς.

Η υπουργική απόφαση, όπως αναφέρει το protothema.gr, τονίζει ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί η μετάδοση και εικόνας, θα φαίνονται μόνο ο εκπαιδευτικός και ο πίνακας. Η μετάδοση θα καλύπτει την παράδοση του μαθήματος και όχι την εξέταση μαθητών.

Επιπλέον, έχει απενεργοποιηθεί η δυνατότητα καταγραφής ή/και αποθήκευσης ήχου και εικόνας, ενώ ο σύνδεσμος για τις ψηφιακές αίθουσες θα αποστέλλεται από τον/την εκπαιδευτικό αποκλειστικά στους εν λόγω μαθητές και οι ψηφιακές αίθουσες θα είναι «κλειδωμένες», με έλεγχο εισόδου από τον/την εκπαιδευτικό.

Η απόφαση αναφέρει ρητά: «Απαγορεύεται η καταγραφή και αποθήκευση ήχου ή/και εικόνας του ηλεκτρονικώς μεταδιδόμενου μαθήματος καθώς και οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου που μεταδίδεται ηλεκτρονικώς, πέραν της ζωντανής μετάδοσης ήχου ή/και εικόνας σε πραγματικό χρόνο με αποκλειστικούς αποδέκτες τους μαθητές/τριες. Η πλατφόρμα από το σχεδιασμό της και την παραμετροποίηση  που πραγματοποιήθηκε για το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αποκλείει τέτοιου είδους καταγραφή. Στην περίπτωση παράνομης καταγραφής επιβάλλονται οι κυρώσεις του άρθρ. 38 του ν. 4624/2019.»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...