382
Σκηνή από την παράσταση | Julian-Mommert

Ετοιμος ο «Εγκάρσιος Προσανατολισμός», το νέο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2021, 13:14
Σκηνή από την παράσταση
|Julian-Mommert

Ετοιμος ο «Εγκάρσιος Προσανατολισμός», το νέο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2021, 13:14

Το νέο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου, με τίτλο «Εγκάρσιος Προσανατολισμός», είναι έτοιμο και θα παρουσιαστεί στο κοινό όταν ανοίξουν με ασφάλεια οι χώροι θεάματος.

Στο μεταξύ, οι φίλοι του σύγχρονου χορού μπορούν να απολαύσουν ένα απόσπασμα έξι λεπτών στο τρέιλερ που κυκλοφόρησε (δείτε το εδώ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, όπου θα κάνει πρεμιέρα το έργο, μέσα στο 2021.

Το νέο έργο του διάσημου χορογράφου «μάς προσανατολίζει προς μια πηγή φωτός, δίνοντάς μας το έναυσμα να ισορροπήσουμε για να μην χαθούμε». Το βίντεο καταλήγει με μια φράση του πέρση ποιητή του 13ου αιώνα, Ρουμί: «Κρίνε την πεταλούδα από την ομορφιά της φλόγας που την καίει».

«Τα έργα μου δεν υπάρχουν από πριν, έρχονται από το πουθενά», εξηγεί χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαϊωάννου. «Γράφω τα έργα μου ενώ τα κατασκευάζω στις πρόβες. Προετοιμάζω υλικό μόνο για να ξεκινήσω τη διαδικασία και τις περισσότερες φορές το πετάω. Εχω αποφασίσει να μην γνωρίζω τι φτιάχνω πριν και κατά τη διάρκεια. Στο τέλος, αν είμαι τυχερός, εμφανίζεται το έργο και προσπαθώ να το καταλάβω και να το τελειοποιήσω. Κρατάω το δικαίωμα να τα αλλάξω όλα την ύστατη στιγμή. Οπότε, είναι δύσκολο για μένα να σας μιλήσω για κάτι πριν δημιουργηθεί».

Περισσότεροι από 70.000 θεατές, σε 36 χώρες τεσσάρων ηπείρων, είδαν την πρώτη διεθνή συμπαραγωγή του δημιουργού, τον «Μεγάλο Δαμαστή».

Για την επόμενη διεθνή περιοδεία της παγκόσμιας συμπαραγωγής του νέου του έργου, που ήταν προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στη Στέγη τον Μάιο του 2020, πέρασαν από οντισιόν, την άνοιξη του 2019, 500 και πλέον περφόρμερ και χορευτές, από όλο τον κόσμο. Εκείνοι που επιλέχθηκαν, ξεκίνησαν πρόβες με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου τον Ιανουάριο του 2020 και διέκοψαν αιφνίδια, λόγω του lockdown, τον Μάρτιο του 2020.

Η πρεμιέρα της δεύτερης αυτής παγκόσμιας συμπαραγωγής της Στέγης και του Δημήτρη Παπαϊωάννου αναμενόταν τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς. Λόγω της πανδημίας όμως, αναβλήθηκε και πάλι η πρεμιέρα και έτσι αναμένεται να οριστεί η νέα ημερομηνία.

Συντελεστές

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαϊωάννου

Με τους: Μιχάλη Θεοφάνους, Jan Möllmer, Damiano Ottavio Bigi, Breanna O’Mara, Τίνα Παπανικολάου, Łukasz Przytarski, Χρήστο Στρινόπουλο, Šuka Horn

Σχεδιασμός σκηνικού: Τίνα Τζόκα & Λουκάς Μπάκας

Σχεδιασμός ηχητικού περιβάλλοντος και σύνθεση ήχων: Coti K.

Σχεδιασμός κοστουμιών: Αγγελος Μέντης

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...