194
Ο Χορστ Ζεεχόφερ σε δηλώσεις του από το υπουργείο Εσωτερικών την περασμένη εβδομάδα, ένα χαρτοφυλάκιο που προτίθεται να εγκαταλείψει πριν την ώρα του | REUTERS/Fabrizio Bensch/File Photo

Ετοιμος να παραιτηθεί ο Ζεεχόφερ

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 09:21
Ο Χορστ Ζεεχόφερ σε δηλώσεις του από το υπουργείο Εσωτερικών την περασμένη εβδομάδα, ένα χαρτοφυλάκιο που προτίθεται να εγκαταλείψει πριν την ώρα του
| REUTERS/Fabrizio Bensch/File Photo

Ετοιμος να παραιτηθεί ο Ζεεχόφερ

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 09:21

Σημάδια κατάρρευσης εμφανίζει το πολιτικό σκηνικό στη Γερμανία, καθώς μετά την αναγγελία αποχώρησης από την ηγεσία του CDU της Ανγκελα Μέρκελ –και από την καγκελαρία το 2021–, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ και ηγέτης του CSU φέρεται να έχει δηλώσει έτοιμος να αποχωρήσει και αυτός από την αρχηγία του κόμματός του.

Ο Ζεεχόφερ είναι επικριτής της μεταναστευτικής πολιτικής της καγκελαρίου Μέρκελ, αλλά αυτή του η στάση οδήγησε τους Χριστιανοκοινωνιστές, παραδοσιακούς συμμάχους των Χριστιανοδημοκρατών, σε ιστορικά χαμηλά στη Βαυαρία.

Σύμφωνα με γερμανικές εφημερίδες ο Ζεεχόφερ είπε σε στελέχη του συντηρητικού κόμματος της Βαυαρίας ότι θέλει να παραιτηθεί από τη θέση του αρχηγού του κόμματος.

Υπό την ηγεσία του Ζεεχόφερ η Χριστιανοκοινωνική Ενωση Βαυαρίας (CSU), είχε τις χειρότερες εκλογικές επιδόσεις από το 1950 σε μια εκλογική αναμέτρηση τον περασμένο μήνα στο κρατίδιο της νότιας Γερμανίας.

Πηγές από το κόμμα επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως ο Ζεεχόφερ είπε ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος.

Επιπλέον, ο Ζεεχόφερ είπε σε ανώτερα στελέχη του CSU, σε μια συνάντηση, πως θέλει επίσης να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών πριν από τη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου το 2021, ανέφεραν οι πηγές, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News