198
Η «COVID-19 Response Greece» παραδίδει τον εξοπλισμό στα μέλη του ΠΙΣ |

Εθελοντές στη Θεσσαλονίκη παράγουν στολές προστασίας για γιατρούς

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2020, 12:42
Η «COVID-19 Response Greece» παραδίδει τον εξοπλισμό στα μέλη του ΠΙΣ
|

Εθελοντές στη Θεσσαλονίκη παράγουν στολές προστασίας για γιατρούς

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2020, 12:42

Σε συνεργασία με την «COVID-19 Response Greece» προχώρησε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), προκείμενου να εξασφαλίσει για τα μέλη του όσες περισσότερες μάσκες και στολές προστασίας είναι δυνατόν, για την προφύλαξή τους στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα πρώτα 30 σετ εξοπλισμού παραδόθηκαν στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» και τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Παναγιώτη Παντελιάδη από τον πρόεδρο του ΠΙΣ Θανάση Εξαδάκτυλο.

Τις επόμενες ημέρες η νέα καινοτόμος επιχείρηση θα είναι έτοιμη να διαθέσει 5.000 σετ εξοπλισμού, τα οποία θα παραδοθούν στον ΠΙΣ και θα κατανεμηθούν πρωτίστως στους γιατρούς δημοσίων νοσοκομείων που δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό. Αμέσως μετά ο εξοπλισμός θα δοθεί και στους μάχιμους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς.

COVID-19 Response Greece

Η «COVID-19 Response Greece» είναι μια ανοιχτή ομάδα εθελοντών με επιστημονικό και τεχνολογικό υπόβαθρο, τα μέλη της οποίας παρακολουθούν στενά τα προβλήματα και τις ανάγκες που προκύπτουν από την πανδημία.

Δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία ανθρώπων της κοινότητας του «OK!Thess», από το οποίο και συντονίζονται, ενώ συνεργάζονται και με το ευρύτερο οικοσύστημα τεχνολογικής καινοτομίας της Θεσσαλονίκης.

Στόχος της κοινότητας είναι η άμεση ανταπόκριση και γρήγορη κινητοποίηση μέσα από την έρευνα και τον σχεδιασμό πρακτικών λύσεων για την αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων, τη δωρεάν διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών, την ανοικτή πρόσβαση και τα ανοιχτά σχέδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...