151
Ο Γιάννης Σμπώκος | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

«Εσπασαν» τα ισόβια για τον Σμπώκο – Μείωση ποινών και για Κάντα, Λεονταρίτη

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2018, 20:10
Ο Γιάννης Σμπώκος
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

«Εσπασαν» τα ισόβια για τον Σμπώκο – Μείωση ποινών και για Κάντα, Λεονταρίτη

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2018, 20:10

Με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας «έσπασαν» τα ισόβια που είχε επιβάλει το πρωτόδικο δικαστήριο στον Γιάννη Σμπώκο για την προμήθεια του συστήματος επικοινωνιών του στρατού ξηράς «Ερμής».

Οι δικαστές αναγνώρισαν στον κατηγορούμενο πρώην διευθυντή της διεύθυνσης εξοπλισμών δύο ελαφρυντικά, του προτέρου εντίμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί η ποινή των ισοβίων σε κάθειρξη 14 ετών.

Στους συγκατηγορούμενούς του, Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή της διεύθυνσης εξοπλισμών και Νίκο Λεονταρίτη, πρώην στέλεχος της γενικής διεύθυνσης Εξοπλισμών, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 20 ετών στον πρώτο και 14 ετών στον δεύτερο. Πρωτοδίκως ο Α. Καντάς είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη και ο Ν. Λεονταρίδης σε 20.

Παράλληλα, το δικαστήριο με την απόφασή του υποχρεώνει τους τρεις κατηγορούμενος να καταβάλουν αλληλεγγύως και εις ολοκλήρου αποζημίωση υπέρ του ελληνικού Δημοσίου ύψους 25 εκ. ευρώ καθώς και 300.000 ευρώ έκαστος ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...