278
Αποψη της οχηματοπομπής που επλήγη από πυραύλους, κατά το Κίεβο, από αέρος | Courtesy of Andriy Yermak Head of the Office of the President of Ukraine via Twitter/via REUTERS

«Εσκεμμένο έγκλημα πολέμου» στη Ζαπορίζια: Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν αυτοκινητοπομπή αμάχων

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2022, 23:04
Αποψη της οχηματοπομπής που επλήγη από πυραύλους, κατά το Κίεβο, από αέρος
|Courtesy of Andriy Yermak Head of the Office of the President of Ukraine via Twitter/via REUTERS

«Εσκεμμένο έγκλημα πολέμου» στη Ζαπορίζια: Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν αυτοκινητοπομπή αμάχων

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2022, 23:04

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ άλλοι 88 τραυματίστηκαν σε μία πυραυλική επίθεση των Ρώσων την Παρασκευή με στόχο μία αυτοκινητοπομπή αμάχων στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας, ανέφεραν οι ουκρανικές Αρχές.

Ο αρχηγός της ουκρανικής αστυνομίας, Ιχορ Κλιμένκο, κοινοποίησε φωτογραφίες από την τοποθεσία όπου φέρεται να έλαβε χώρα το συμβάν, γράφοντας, μεταξύ άλλων στην ίδια ανάρτηση, τα εξής:

«30 σκοτώθηκαν και 88 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα ενός ακόμη ρωσικού εγκλήματος πολέμου στη Ζαπορίζια. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και δύο παιδιά: ένα 11χρονο κορίτσι και ένα αγόρι 14 ετών. Ενα 3χρονο κορίτσι ήταν τραυματίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μεταξύ των νεκρών ήταν και ένας αστυνομικός.

Επρόκειτο για κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με μαρτυρία

Ενας εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη, δήλωσε στον Guardian ότι το πρωινό της 30ης Σεπτεμβρίου, όπως και πολλές άλλες ημέρες, δεκάδες αυτοκίνητα είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο όπου αργότερα έλαβε χώρα η επίθεση καθώς ανέμεναν να αναχωρήσουν για τα κατεχόμενα εδάφη της περιφέρειας.

Οι Ρώσοι επιτρέπουν έως και 150 αυτοκίνητα ανά 24ωρο να ταξιδεύουν προς τον νότο, σε πόλεις όπως η Μαριούπολη και η Μελιτόπολη, με πολλούς Ουκρανούς να αξιοποιούν αυτή τη δυνατότητα προκειμένου να δουν συγγενείς τους, να τους μεταφέρουν τρόφιμα κ.λπ. ισχυρίστηκε η ίδια πηγή.

«Αυτή ήταν η ουρά», λοιπόν, «που έπληξαν με πύραυλο S-300. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για σκόπιμο έγκλημα πολέμου. Πάντα λένε (σ.σ. οι Ρώσοι) ότι στοχεύουν στρατιωτικό στόχο και χτυπούν κάτι άλλο. Δεν υπάρχουν στρατιωτικοί στόχοι κοντά σε αυτήν την τοποθεσία. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια».

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο μιας «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως την χαρακτηρίζει, διαψεύδει ότι στοχοθετεί αμάχους.

Προσοχή – Σκληρές εικόνες

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...