460
|

Σκάει η φούσκα του «Μάξιμου Σαράφη»; «Δεν ξέρω… Είχα ακούσει… Δεν έχω στοιχεία…»

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 19:25

Σκάει η φούσκα του «Μάξιμου Σαράφη»; «Δεν ξέρω… Είχα ακούσει… Δεν έχω στοιχεία…»

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 19:25

«Ο,τι λέω είναι πιθανολόγηση… Δεν ξέρω… Είχα ακούσει… δεν έχω στοιχεία…». Τάδε έφη «Μάξιμος Σαράφης», ο περίφημος «προστατευόμενος» μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, κατά την κατάθεσή του το απόγευμα της Δευτέρας στη ΓΑΔΑ, ενώπιον του κλιμακίου βουλευτών-μελών της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά τους χειρισμούς του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Αυτά τα λόγια μετέφερε στο ρεπορτάζ της στο skai.gr η έμπειρη κοινοβουλευτική συντάκτρια Ναντίν Χαρδαλιά, η οποία έκανε λόγο για αυτοαναίρεση του κρίσιμου μάρτυρα της υπόθεσης.

Με λίγα λόγια, δέκα εξέχοντες πολιτικοί –μεταξύ αυτών και δύο πρώην Πρωθυπουργοί της χώρας– κρεμάστηκαν, κατά το κοινώς λεγόμενο, στα «μανταλάκια» από την πρώην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά τώρα οι περίφημοι μάρτυρες λένε ότι δεν είχαν στοιχεία, αλλά απλώς «πιθανολογούσαν» όταν κατέθεταν στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis…

Ο πρώτος, ο Νίκος Μανιαδάκης (αρχικά προστατευόμενος μάρτυρας αλλά μετά κατηγορούμενος, επειδή δεν συνεργάστηκε) έχει πει εδώ και καιρό ότι τον πίεζαν να ενοχοποιήσει πολιτικούς. Τώρα, ο δεύτερος, ο «Μάξιμος Σαράφης», μιλά αορίστως για «πιθανολογίες» και για απουσία στοιχείων! Απομένει η «Αικατερίνη Κελέση», που ήταν να καταθέσει στη ΓΑΔΑ αργότερα το βράδυ και αυτή με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά και σε άλλο δωμάτιο του 14ου ορόφου της ΓΑΔΑ από αυτό που βρίσκονται οι βουλευτές-μέλη της Προανακριτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προστατευόμενος μάρτυρας, του οποίου η μαρτυρία είχε βαρύνουσα σημασία για να «δέσει» η υπόθεση Novartis, αυτοαναιρέθηκε, αν και από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Ο,τι λέω είναι πιθανολόγηση. Δεν έχω κανένα στοιχείο ότι έφτασαν χρήματα σε πολιτικούς» φέρεται να δήλωσε πάντως.

Ειδικά για τον κ. Σαμαρά, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι «δεν έχω κανένα στοιχείο. Κι ό,τι είπα είναι πιθανολόγηση».

«Για τις εκδόσεις του Αδωνι Γεωργιάδη δεν έχω κάποιο στοιχείο για τζίρους ή ξέπλυμα μέσω εταιρειών. Το είχα ακούσει, αλλά κανένα στοιχείο δεν έχω» ανέφερε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες.  «Ούτε για Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα ξέρω κάτι συγκεκριμένο» φέρεται να είπε ακόμα.

Και για Σαλμά,  Κουτρουμάνη, Λυκουρέτζο, Πικραμμένο, Βενιζέλο κανένα στοιχείο δεν δόθηκε…

Πηγές της πλειοψηφίας σχολίαζαν ότι «ανακρούει πρύμναν ο Σαράφης κι αλλάζει τόνους μπροστά στο φιάσκο Παπαγγελόπουλου».

Ο «Μάξιμος Σαράφης» φέρεται να άφησε υπαινιγμούς για διαρροές της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στην εφημερίδα «Documento» για τον κ. Μανιαδάκη.

«Για τον κ. Μανιαδάκη κατέθεσα από τον Ιανουάριο του 2018 ότι είχε εμπλοκή. Αλλά δεν το κατέγραψε (η κυρία Τουλουπάκη) γιατί δεν ήθελε, πιθανολογώ, να τον βγάλει από το καθεστώς προστασίας» φέρεται να ανέφερε. «Μετά από 10 μήνες με κάλεσε η κυρία Τουλουπάκη και μού είπε “δεν έχω πρόβλημα, γίνε συγκεκριμένος για τον Μανιαδάκη”».

«Εγώ δεν είχα μιλήσει με το “Documento” που το είχε γράψει. Μόνο στην κυρία Τουλουπάκη είχα πει για την εμπλοκή Μανιαδάκη. Δεν ξέρω πώς διέρρευσε» σχολίασε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Αρνήθηκε επίσης κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Μανιαδάκη, Δεστεμπασίδη και Βουλκίδη.