168
|

Ερχονται ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι – Εκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2021, 12:53

Ερχονται ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι – Εκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2021, 12:53

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα από το μεσημέρι της Παρασκευής έως και το Σάββατο σε σχεδόν ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Σήμερα Παρασκευή (11-06-2021) από το μεσημέρι κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

2. Αύριο Σάββατο (12-06-2021), κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στον προγνωστικό χάρτη του meteo που ακολουθεί, αποτυπώνονται με μπλε-πράσινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Παρασκευής και με κουκκίδες επισημαίνονται οι περιοχές όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι μαύρες κουκκίδες απεικονίζουν χαλάζι με μεγέθη έως 2 εκατοστά, ενώ οι λευκές κουκκίδες δείχνουν πού αναμένονται μεγάλες ποσότητες χαλαζιού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...