228
O Μπονγκ Τζουν-Χο με το Οσκαρ υψωμένο στον αέρα, στη σκηνή του Θεάτρου Ντόλμπι, στο Χόλιγουντ | EPA/ETIENNE LAURENT

Ερχονται διπλά «Παράσιτα» σε συνέχεια της ταινίας που σάρωσε τα περσινά Οσκαρ

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2021, 14:30
O Μπονγκ Τζουν-Χο με το Οσκαρ υψωμένο στον αέρα, στη σκηνή του Θεάτρου Ντόλμπι, στο Χόλιγουντ
|EPA/ETIENNE LAURENT

Ερχονται διπλά «Παράσιτα» σε συνέχεια της ταινίας που σάρωσε τα περσινά Οσκαρ

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2021, 14:30

Η ταινία «Παράσιτα» ήταν η μεγάλη έκπληξη στα Οσκαρ του 2020, καθώς ήταν η πρώτη φορά που μη αγγλόφωνο φιλμ σάρωσε τα βραβεία και μάλιστα και αυτό της καλύτερης ταινίας –κάτι που καθόλου δεν άρεσε στον Ντόναλντ Τραμπ, τότε ακόμα πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η παγκόσμια επιτυχία της ταινίας ήταν τόσο μεγάλη, που η νοτιοκορεατική κυβέρνηση υποχρεώθηκε να εκπονήσει πρόγραμμα για την ανακαίνιση χιλιάδων ημιυπόγειων διαμερισμάτων της Σεούλ, ένα από τα οποία «πρωταγωνιστούσε» στην ταινία.

Εναν χρόνο αργότερα, ο νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης, Μπονγκ Τζουν-Χο αποκάλυψε ότι ολοκλήρωσε τη συνέχεια της ταινίας, με όχι ένα, αλλά δύο σενάρια για τον κινηματογράφο και μία τηλεοπτική σειρά.

Σε συνέντευξή του στο podcast «The Director’s Cut» δήλωσε: «Νιώθω ότι χωρίζω τον εγκέφαλό μου σε δύο ημισφαίρια, αριστερό και δεξί, γράφοντας αυτά τα δύο σενάρια. Αλλά τελείωσα την περασμένη εβδομάδα».

Δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για την πλοκή των ταινιών, αλλά είπε ότι το ένα σενάριο είναι γραμμένο στα κορεατικά και το άλλο στα αγγλικά.

Το κορεατικό φιλμ είναι τοποθετημένο στη Σεούλ και εμπεριέχει στοιχεία τρόμου και δράσης, είπε.

Η αγγλική έκδοση της ταινίας είναι δράμα, βασισμένο σε ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη το 2016 και σημείωσε ότι πρέπει να γυριστεί στη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Εκτός από τις δύο ταινίες, ο Μπονγκ Τζουν-Χο σχεδιάζει και μία σειρά με τον ίδιο τίτλο για το HBO σε συνεργασία με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Ανταμ ΜακΚέι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...