262
Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» | Wikipedia

Ερχεται στην Ανατολική Μεσόγειο το γαλλικό αεροπλανοφόρο

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2020, 20:20
Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle»
|Wikipedia

Ερχεται στην Ανατολική Μεσόγειο το γαλλικό αεροπλανοφόρο

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2020, 20:20

Το αεροπλανοφόρο του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού «Charles de Gaulle» (Σαρλ Ντε Γκολ δηλαδή, προς τιμήν του μεγάλου γάλλου προέδρου και στρατηγού) μαζί με άλλα μικρότερα πλοία αλλά και υποβρύχια του ίδιου στόλου, θα καταπλεύσει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η σχετική πληροφορία κυκλοφόρησε τη Δευτέρα 31 Αυγούστου από γαλλικά Μέσα, μάλιστα σαν πηγή της είδησης φέρεται το περιβάλλον της υπουργού Αμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί.

Η έλευση του ογκώδους πλοίου στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου εκτιμάται ότι θα συμβεί μέσα στον Σεπτέμβριο, εκτελώντας «μη προσδιορισμένη αποστολή».

Το ελλιμενισμένο στην Τουλόν αεροπλανοφόρο θα αποπλεύσει φορτωμένο με μαχητικά αεροσκάφη «Ραφάλ», με ιπτάμενα ραντάρ, με διαφόρους τύπους πυραύλων, με εξοπλισμό εξουδετέρωσης υποβρυχίων, κ.λπ. χρειώδη.

Και οι πληροφορίες για το όλο ζήτημα σταματούν εδώ, για ευνοήτους λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την πίστη του στο δόγμα ότι «η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από πράξεις», ενώ και από  πλευράς του ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Ελλάδα και η Γαλλία «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα» εξαιτίας των κυβερνητών τους, οι οποίοι είναι ανίκανοι.

Ανάλογες δηλώσεις, σε διπλωματικότερο και πιο γενικό (ευρωπαϊκό) επίπεδο έκανε και ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

Σε ρεπορτάζ της 30ής Αυγούστου, πάντως, η γαλλική Nice Matin έγραψε ότι στο γαλλικό αεροπλανοφόρο υπήρξε πυρετός εργασιών με στόχο «τη βελτίωση της ασφάλειας και της υγειονομικής ζωής του πλοίου», όπως είχε δηλώσει και η Παρλί στο κανάλι Europe 1.

Οι εργασίες αυτές έγιναν όλο το εφετινό καλοκαίρι, όσο το αεροπλανοφόρο «ήταν δεμένο». Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το όλο ζήτημα αφορούσε κρούσματα κορονοϊού στα μέλη του πληρώματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...