366
| INTIMEnews

Ερχεται και άλλη «καμπάνα» για τον ΠΑΟΚ – Ανεμβολίαστοι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες στην Τούμπα

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2021, 17:01
|INTIMEnews

Ερχεται και άλλη «καμπάνα» για τον ΠΑΟΚ – Ανεμβολίαστοι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες στην Τούμπα

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2021, 17:01

Πέρα από το βαρύ πρόστιμο και τον αποκλεισμό της έδρας του για τα έκτροπα της Κυριακής στο ντέρμπι με τον Αρη στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος και με κυρώσεις για παραβίαση των υγειονομικών μέτρων (μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού), καθώς από τους τέσσερις συλληφθέντες οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά», μόνο ένας είχε τα απαραίτητα έγγραφα (πιστοποιητικό εμβολιασμού).

Οι άλλοι τρεις, όχι μόνο δεν είχαν έγγραφο μαζί τους, αλλά φέρεται να δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι ούτε καν γνώριζαν πως έπρεπε να παρουσιάσουν πιστοποιητικό για να μπουν στο γήπεδο.

Αποτέλεσμα: αυτεπάγγελτη αστυνομική έρευνα σε βάρος των υπευθύνων του γηπέδου της Τούμπας που ήταν επιφορτισμένοι με τους ελέγχους πιστοποιητικών για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, ενώ σε βάρος των τριών εκ των τεσσάρων συλληφθέντων, ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης απήγγειλε, εκτός από τις συνδεόμενες με τα επεισόδια κατηγορίες, και κατηγορία για παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών (285 ΠΚ). Οι υπεύθυνοι των ελέγχων αναζητούνται για να συλληφθούν για το ίδιο αδίκημα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Οι τέσσερις συλληφθέντες –τρεις Ελληνες και ένας Σέρβος (ηλικίας 21 έως 40 ετών)– παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Μέχρι τη δίκη τους την Τετάρτη, θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Αυστηρές κυρώσεις κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προανήγγειλε σε παρέμβασή του στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Πληροφορήθηκα δυστυχώς ότι από τις χθεσινές συλλήψεις στο γήπεδο της Τούμπας υπάρχει κόσμος που ήταν ανεμβολίαστος. Πράγμα που σημαίνει ότι μια ομάδα δεν έκανε σωστά τον έλεγχο για τον κόσμο που μπήκε μέσα. Συνεπώς, εκτός από τις κυρώσεις για τα περιστατικά βίας, θα επιβληθούν και κυρώσεις για τη μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων», τόνισε ο υπουργός για να προσθέσει:

«Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η δυνατότητα που δίνεται να υπάρχει κόσμος σε κάποιους χώρους, αρκεί να είναι εμβολιασμένοι, είναι σαφής. Σε αυτό δεν υπάρχει διαπραγμάτευση από την πλευρά της πολιτείας. Οσοι δεν το τηρούν θα υποστούν κυρώσεις και θέτουν τον κόσμο σε κίνδυνο. Κατανοώ ότι δεν μπορείς εύκολα να βλέπεις στα γήπεδα ποιοι φορούν μάσκα και ποιοι όχι. Αλλά το αν είναι κάποιος εμβολιασμένος ή οχι, μπορείς να το ελέγξεις και αν δεν το κάνεις, θα υποστείς τις κυρώσεις, οι οποίες ενδεχομένως είναι και ποινικές, λόγω της έκθεσης των υπόλοιπων φιλάθλων στον κίνδυνο της διασποράς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...