173
| Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ερχεται η καταιγίδα «Διδώ» με βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2019, 08:19
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ερχεται η καταιγίδα «Διδώ» με βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2019, 08:19

Eνα νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Διδώ», αναμένεται να επηρεάσει την Ελλάδα από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας και από τα νότια, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα φαινόμενα που θα συνοδεύουν τη Διδώ την Τρίτη και την Τετάρτη, θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι.

Το meteo.gr επισημαίνει ότι στο σύνολο της κακοκαιρίας σε αρκετές περιοχές θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Στον προγνωστικό χάρτη παρακάτω απεικονίζεται το βαρομετρικό χαμηλό που θα προξενήσει την κακοκαιρία «Διδώ» και τα φαινόμενα που θα εκδηλώνονται τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 10/12.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) της «Διδώς» έως τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου.

Το όνομα της καταιγίδας συνεχίζει την άτυπη παράδοση να δίνεται ένα μυθολογικό όνομα. Στην ελληνική μυθολογία η Διδώ ήταν πριγκίπισσα της Τύρου, η οποία ίδρυσε την Καρχηδόνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...