206
Οι αποκλίσεις κρίνονται σημαντικές για τον επιμερισμό των ευθυνών | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ερωτήματα και «γκρίζα σημεία» στην έρευνα για το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2018, 07:55
Οι αποκλίσεις κρίνονται σημαντικές για τον επιμερισμό των ευθυνών
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ερωτήματα και «γκρίζα σημεία» στην έρευνα για το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2018, 07:55

Χρονικές αποκλίσεις ανάμεσα σε όσα αναφέρουν οι μαρτυρίες κατοίκων και όσα προκύπτουν από το αρχείο της Πυροσβεστικής δείχνει η ως τώρα έρευνα για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», αποκλίνουν σε κάποιες περιπτώσεις η ώρα κατά την οποία ενημερώθηκαν οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής για την έναρξη της φωτιάς και ο ακριβής χρόνος ανταπόκρισής τους στο συμβάν.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αξιωματικοί που, αν και ειδοποιήθηκαν άμεσα για την εκδήλωση της πυρκαγιάς, εμφανίζονται στο αρχείο να ενεργοποιήθηκαν αρκετή ώρα αργότερα. Αλλοι παρουσιάζονται να μεταβαίνουν στο μέτωπο της φωτιάς  έως και μία ώρα μετά την πραγματική.

Για παράδειγμα, ανώτατος αξιωματικός που είχε την ευθύνη της κατάσβεσης και εκτελούσε περιπολία στην ανατολική Αττική, φαίνεται να ενεργοποιήθηκε 40 λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, στις 17:30. Ωστόσο ο ίδιος κατέθεσε ότι εντόπισε άμεσα την πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης και μάλιστα υπάρχει καταγεγραμμένη επικοινωνία του με το 199 στις 16:59.

Αυτές οι αποκλίσεις κρίνονται σημαντικές για τον επιμερισμό των ευθυνών.

Η «Καθημερινή» επικαλείται ανώνυμη πηγή που υποστηρίζει ότι τα ανακριβή στοιχεία καταχωρίστηκαν με καθυστέρηση και προχειρότητα στο αρχείο της Πυροσβεστικής.

Η οριστική αποτύπωση των ενεργειών θα προκύψει από την άρση του απορρήτου σε κινητά στελεχών του σώματος, αλλά και από τα στοιχεία του συστήματος που καταγράφει σε πραγματικό χρόνο την κίνηση κάθε υδροφόρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...