283
Το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center: στη μάχη κατά της πανδημίας | .

Ερρίκος Ντυνάν: Στη διάθεση του κράτους 12 κλίνες ΜΕΘ και 53 κλίνες νοσηλείας

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2020, 20:00
Το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center: στη μάχη κατά της πανδημίας
|.

Ερρίκος Ντυνάν: Στη διάθεση του κράτους 12 κλίνες ΜΕΘ και 53 κλίνες νοσηλείας

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2020, 20:00

Μία σημαντική κίνηση κοινωνικής ευαισθησίας από το (ιδιωτικό) νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, το οποίο ανταποκρινόμενο στις αυξημένες ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έθεσε στη διάθεση της πολιτείας 12 κλίνες ΜΕΘ, καθώς και 53 κλίνες νοσηλείας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του 6ου ορόφου.

Και τα δύο τμήματα είναι απομονωμένα και μπορούν να νοσηλεύσουν με απόλυτη ασφάλεια ύποπτα ή και επιβεβαιωμένα περιστατικά του κορονοϊού. Με αυτή την προσφορά το νοσοκομείο συμμετέχει στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το Ερρίκος Ντυνάν  από την πρώτη ημέρα εμφάνισης του κορονοϊού αναπροσάρμοσε τα υπάρχοντα σχέδια έκτακτης ανάγκης και δημιούργησε την Ομάδα Διαχείρισης Πανδημίας, η οποία συνεδριάζει καθημερινά και λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των ασθενών, του προσωπικού και των οικογενειών τους.

Εγκαίρως, από τις 27 Φεβρουαρίου, εγκατέστησε Κινητή Μονάδα, στον περίβολο του νοσοκομείου, για την αντιμετώπιση ύποπτων περιστατικών και τη διενέργεια των τεστ για τον κορονοϊό, και επίσης διαμόρφωσε ξεχωριστό τμήμα νοσηλείας σε απομονωμένο χώρο για μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία των ασθενών και του προσωπικού του.

Αναφερόμενος στη συμβολή του νοσοκομείου στη μάχη κατά του κορονοϊού, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center Θέμος Χαραμής δήλωσε: «Με το ίδιο ομαδικό πνεύμα και επαγγελματισμό, που το “Ερρίκος Ντυνάν” εξασφάλισε την παγκοσμίου εμβέλειας διαπίστευση JCI για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει και την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού, έχουμε προετοιμαστεί και για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού που συνδέεται και με τον ιό Covid-19.

»Με στόχο μια συντονισμένη κοινή δράση, βρισκόμαστε εδώ και εβδομάδες σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας και κάθε αρμόδιο φορέα  της Πολιτείας, οι οποίοι γνωρίζουν ότι με τις άρτιες υποδομές μας, αλλά πρωτίστως με το υψηλής κατάρτισης ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας, θα είμαστε παρόντες και σε αυτή την εθνική προσπάθεια».