202
| Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Ερντογάν: Προκλητικές ενέργειες από την Ελλάδα – Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2023, 23:13
|Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Ερντογάν: Προκλητικές ενέργειες από την Ελλάδα – Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2023, 23:13

Eνα από τα βασικά θέματα στην ατζέντα του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο συνεδρίασε την Τετάρτη υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φάνηκε πως αποτέλεσε το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας.

Για ακόμη μια φορά το Συμβούλιο κατήγγειλε τις «προκλητικές ενέργειες» της χώρας μας προσθέτοντας πως η αναβάθμιση σε εξοπλιστικό επίπεδο «απλώς αυξάνει την ένταση».

«Δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο», προσέθεσε στην επίσημη ανακοίνωσή του το κυβερνητικό όργανο.

«Οι προκλητικές ενέργειες και η ρητορική και οι προσπάθειες εξοπλισμού της Ελλάδας δεν θα αποφέρουν κανένα όφελος πέρα ​​από την αύξηση της έντασης στην περιοχή μας. Τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι οποιοδήποτε τετελεσμένο στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας δεν θα επιτρέπεται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

Για τη Φινλανδία και τη Σουηδία

Εξάλλου, αναφορικά με την πορεία ένταξης της Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, η Αγκυρα έστειλε το μήνυμα πως «τα κράτη που θέλουν να ενταχθούν στη συμμαχία του ΝΑΤΟ πρέπει να ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και το πνεύμα της Συμμαχίας».

Είναι «απαραίτητο να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το μνημόνιο κατανόησης για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων με συγκεκριμένα βήματα», επεσήμανε το Συμβούλιο, κάνοντας έτσι σαφές πως οι τουρκικοί όροι για την άρση του βέτο δεν έχουν ακόμη ικανοποιηθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...