287
Ο Ταγίπ Ερντογάν σε προεκλογική ομιλία στον Ραιδεστό (Τεκίρνταγ) στις 16 Μαρτίου | EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE / HANDOUT

Ερντογάν: «Την Ιστανμπούλ δεν θα μπορέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη»

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 12:39
Ο Ταγίπ Ερντογάν σε προεκλογική ομιλία στον Ραιδεστό (Τεκίρνταγ) στις 16 Μαρτίου
|EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE / HANDOUT

Ερντογάν: «Την Ιστανμπούλ δεν θα μπορέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη»

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 12:39

Φαίνεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν βρήκε τη χρυσή ευκαιρία: ο «τουρκοφάγος» αυστραλός μακελάρης του Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας προσέφερε στον τούρκο πρόεδρο ένα τέλειο πάτημα για να απευθυνθεί στο εθνικιστικό κοινό της χώρας του, ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών της 31ης Μαρτίου.

Οι αναφορές του Μπρέντον Τάραντ κατά των Οθωμανών και για την Αγία Σοφία αξιοποιήθηκαν δεόντως από τον Ερντογάν.

Μετά τα εμπρηστικά λόγια του την Κυριακή, κατά την προεκλογική ομιλία του στη Σμύρνη, η οποία, όπως είπε, «έριξε στη θάλασσα τους γκιαούρηδες», ο Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε τη Δευτέρα σε ομιλία του με αφορμή τη συμπλήρωση 104 χρόνων από τη νίκη των Τούρκων επί των Συμμάχων στα Δαρδανέλλια στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Την Ιστανμπούλ δεν θα μπορέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη. Εμείς είμαστε εδώ επί 1000 χρόνια. Οι παππούδες σας γύρισαν πίσω σε φέρετρα.

» Οποιος επιχειρήσει να μας απομακρύνει από εδώ, θα φύγει με το φέρετρό του όπως το κάναμε στο παρελθόν, μην έχετε καμία αμφιβολία», είπε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, εδώ στην ομιλία του στη Σμύρνη, «φλερτάρει» με το εθνικιστικό κοινό ενόψει των εκλογών (Cem Oksuz/Presidential Press Office/Handout via REUTERS)

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα όσα συμβαίνουν στον ευρύτερο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.

«Προσπαθούν να παραβιάσουν τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο δοκιμάζοντας την υπομονή μας. Στο Αιγαίο δοκιμάζουν την υπομονή μας, καθώς προσπαθούν να μας περιορίσουν να μην μπορούμε να πατάμε το πόδι μας», είπε.

Χθες από τη Σμύρνη, έχοντας στο πλευρό του τον ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων» Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο Ερτντογάν προέβαλε σε γιγαντοθόνη βίντεο με αποσπάσματα από το μανιφέστο του Τάραντ και αλλοιωμένο οπτικοακουστικό υλικό από τις επιθέσεις στα τεμένη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...