310
Οι γιατροί της Εθνικής Ομάδας της Δανίας πάνω στον σωριασμένο στο χορτάρι του Πάρκεν, Κρίστιαν Ερικσεν | REUTERS

Ερικσεν στον γιατρό της UEFA μετά την ανακοπή: «Ναι είμαι πίσω μαζί σας και γ@@@το είμαι μόλις 29!»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2021, 12:04
Οι γιατροί της Εθνικής Ομάδας της Δανίας πάνω στον σωριασμένο στο χορτάρι του Πάρκεν, Κρίστιαν Ερικσεν
|REUTERS

Ερικσεν στον γιατρό της UEFA μετά την ανακοπή: «Ναι είμαι πίσω μαζί σας και γ@@@το είμαι μόλις 29!»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2021, 12:04

Ηταν η στιγμή που ο Κρίστιαν Ερικσεν άνοιξε τα μάτια του μετά την ανακοπή καρδιάς που υπέστη δύο λεπτά πριν απο τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου στον αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro.  Mε το που σωριάστηκε στο χορτάρι ο δανός μεσοεπιθετικός, οι γιατροί της ομάδας του έπεσαν πάνω του. Με τους συμπαίκτες του να σχηματίζουν προστατευτικό κλοιό γύρω του ώστε να μη μετατραπεί σε τηλεοπτικό θέαμα «αρένας» η περιπέτειά του, του έκαναν καρδιακές μαλάξεις και με τη βοήθεια απινιδωτή ο Ερικσεν κρατήθηκε στη ζωή.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Funke», ο γερμανός γιατρός της UEFA, Γενς Κλάινφλεντ, περιέγραψε τη  στιγμή που ο άσος της Ιντερ και της Εθνικής Δανίας άνοιξε τα μάτια του στο γήπεδο.

«Μετά από λίγα λεπτά καρδιακού μασάζ, ο Ερικσεν επέστρεψε στην ζωή με την βοήθεια ενός απινιδωτή. Περίπου τριάντα δευτερόλεπτα αργότερα, ο παίκτης άνοιξε τα μάτια του και ήμουν σε θέση να του μιλήσω απευθείας. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή γιατί σε τέτοιου είδους καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, στην καθημερινή ζωή, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πολύ χαμηλότερες», διηγείται ο Κλάινφλεντ.

Συγκλονιστικός είναι ο διάλογος που είχαν, με τον γιατρό να διαπιστώνει με ανακούφιση ότι ο Ερικσεν δεν είχε υποστεί εγκεφαλική βλάβη

«Λοιπόν, επιστρέφεις μαζί μας;» ρώτησε τον δανό ποδοσφαιριστή.

«Ναι, είμαι πίσω μαζί σας… Είμαι μόλις 29 ετών γα@@το!» του απάντησε εκείνος.

«Εκείνη την στιγμή, σιγουρέυτηκα ότι ο εγκέφαλός του δεν είχε υποστεί βλάβη και ότι είχε επιστρέψει εντελώς», συνέχισε στην περιγραφή του ο Κλάινφελντ. Ο Ερικσεν απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν, «χρειάστηκε ωστόσο πολύς χρόνος για να εγκατασταθεί ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός, προκειμένου να διακομισθεί στο νοσοκομείο».

Ο γιατρός της UEFA όμως ήταν πια σίγουρος ότι ο Ερικσεν είχε σωθεί:

«Ημουν 99% σίγουρος στο στάδιο ότι θα έφτανε στο νοσοκομείο και ότι η κατάστασή του θα παρέμενε σταθερή», ήταν η φράση με την οποία έκλεισε την περιγραφή εκείνων των δραματικών στιγμών στο Πάρκεν της Κοπεγχάγης, ο Κλάινφελντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...