211
Οι άνδρες της ΔΙΑΣ κινδυνεύουν όπως συνέβη πριν από μερικές ημέρες στα Εξάρχεια, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του σωματείου των Ειδικών Φρουρών | INTIMEnews

«Εργο Τόσκα τα επεισόδια – οι αστυνομικοί έχουν καταντήσει ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα»

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2019, 11:07
Οι άνδρες της ΔΙΑΣ κινδυνεύουν όπως συνέβη πριν από μερικές ημέρες στα Εξάρχεια, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του σωματείου των Ειδικών Φρουρών
|INTIMEnews

«Εργο Τόσκα τα επεισόδια – οι αστυνομικοί έχουν καταντήσει ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα»

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2019, 11:07

Εργο Τόσκα χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο με τις επιδρομές κουκουλοφόρων και τα επεισόδια κατά τη διάρκεια αθλητικών συναντήσεων, όπως και την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως και στα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.

Σε δηλώσεις του στον ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Μαροειδάκος κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι ο πρώην υπουργός ήταν αυτός που «διέλυσε την ομάδα ΔΕΛΤΑ» και «μας έκανε “ταξιτζήδες” του Ρουβίκωνα». Και όλα αυτά, παρατήρησε, «περνάνε στο DNA του αστυνομικού μια άλλη νοοτροπία».

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή αστυνομικό, η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους χούλιγκαν, τον Ρουβίκωνα και άλλες ομάδες, με τις μονάδες που διαθέτει.

«Φωνάζουμε», είπε,  «εδώ και καιρό για την ομάδα ΔΕΛΤΑ, γιατί οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχουν τέτοια εκπαίδευση και κινδυνεύουν, όπως συνέβη πριν από μερικές ημέρες στα Εξάρχεια» (όταν ενώ έκαναν έλεγχο σε ύποπτο άτομο στην οδό Θεμιστοκλέους, δέχθηκαν επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών, με αποτέλεσμα να φυγαδευθεί ο ελεγχόμενος).

Σύμφωνα με τον Στράτο Μαυροειδάκο, αυτό που χρειάζεται η αστυνομία, είναι μια κοινή πολιτική γραμμή, που να της δίνει το «πράσινο φως» να προχωρήσει σε επιχειρήσεις.

«Για την Αστυνομία είναι πολύ εύκολο αν συμφωνήσουν όλα τα κόμματα να κάνει προσαγωγές και συλλήψεις για το φαινόμενο αυτό», υποστήριξε, αλλά όπως υπογράμμισε, «δεν υπάρχει η εκάστοτε πολιτική βούληση και η κοινή πολιτική γραμμή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...