393
Το λογότυπο του Mega Channel | YouTube

Εργαζόμενοι Mega: Το κανάλι επιστρέφει στις 20 Νοεμβρίου!

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2019, 19:52
Το λογότυπο του Mega Channel
|YouTube

Εργαζόμενοι Mega: Το κανάλι επιστρέφει στις 20 Νοεμβρίου!

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2019, 19:52

Ακριβώς 30 έτη από την πρώτη εμφάνισή του, το Mega θα επιστρέψει στις τηλεοπτικές οθόνες στις 20 Νοεμβρίου, λένε οι πρώην εργαζόμενοι του σταθμού σε βίντεο που ανέβασαν στο YouTube.

Όπως τονίζουν, ο σταθμός θα επιστρέψει στις μικρές οθόνες μέσω της εταιρείας Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, στον οποίον πωλήθηκε την Παρασκευή το όνομα και η ταινιοθήκη του.

Κάνουν επίσης ειδική αναφορά στα προβλήματα του σταθμού κατά τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του, αλλά και στην «ξεκάθαρη θέση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εναντίον του καναλιού.

Αναφέρουν μάλιστα πως, σύμφωνα με δικές τους πηγές, το One του Βαγγέλη Μαρινάκη, το οποίο εκπέμπει διαδικτυακά και σε συνδρομητικές πλατφόρμες, δεν θα εκπέμψει με την υφιστάμενη ονομασία του, αλλά ως Mega Channel στις 20 Νοεμβρίου. Είναι η ημερομηνία που συμπληρώνονται 30 χρόνια από την πρώτη εκπομπή του Mega το 1989…

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

«Ήταν 20 Νοέμβρη 1989, όταν βγήκε στον αέρα το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας. Το MEGA CHANNEL. Ακολούθησε η επιτυχία.

» Η ποιότητα, η ψυχαγωγία, η πρωτοπορία στην ελληνική τηλεόραση.

» Το 2012 άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα και από το 2016 οι εργαζόμενοι άρχισαν να μένουν απλήρωτοι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είχε ξεκάθαρη θέση. Ήθελε να χτυπήσει την διαπλοκή που επί χρόνια χρησιμοποιούσε ως “διαφημηστήριο” και εντέλει τα κατάφερε το 2018 που ουσιαστικά εξαφάνισε το τηλεοπτικό σήμα του MEGA από την DIGEA και από τις συνδρομητικές πλατφόρμες.

» Το κανάλι ουσιαστικά, δεν έβαλε ποτέ λουκέτο, χάρη στους εργαζόμενους και στην πλούσια ταινιοθήκη του, που μέχρι και αυτή τη στιγμή κάνει live μετάδοση μέσω ίντερνετ.

» 1η Νοέμβρη ήταν προγραμματισμένος ο διαγωνισμός για την πώληση του ονόματος του MEGA και της ταινιοθήκης του (Γενικό αρχείο, σειρές, τρέιλερ και άλλα) την οποία αγόρασε έναντι 33.999.999 ευρώ η εταιρία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ALTER EGO με σκοπό να ενισχύσει το κανάλι του, ONE CHANNEL, το οποίο σύμφωνα με πηγές, δεν θα βγει ποτέ ως ONE, αλλά στις 20 Νοέμβρη θα εκπέμψει κατευθείαν ως MEGA CHANNEL, όπου είναι και τα γενέθλια του!»

Στον νέο ιδιοκτήτη πέρασαν: α) το γενικό αρχείο, β) το ενημερωτικό αρχείο (εκπομπές ενημερωτικού – ψυχαγωγικού περιεχομένου), γ) τα τηλεπαιχνίδια, δ) το μονόλεπτα γενικού περιεχομένου, ε) η μυθοπλασία με σενάριο (ελληνικές σειρές), και στ) οι αθλητικές εκπομπές και επιλεγμένες αθλητικές διοργανώσεις (αγώνες). Επιπρόσθετα όλο το ειδησεογραφικό και αθλητικό αρχείο (δελτία, ρεπορτάζ, στιγμιότυπα αγώνων και διοργανώσεων).

Πέρασαν ακόμη, μεταξύ άλλων, τα σήματα, τα μηχανήματα και ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα μεταφορικά μέσα, τα έπιπλα και ο λοιπός εξοπλισμός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News