186
Το ζεύγος Πομπέο κατα την επίσκεψή του στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 2019 | Intime

Ερευνα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα θελήματα που ζητούσε ο Πομπέο από το προσωπικό

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2021, 00:40
Το ζεύγος Πομπέο κατα την επίσκεψή του στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 2019
|Intime

Ερευνα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα θελήματα που ζητούσε ο Πομπέο από το προσωπικό

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2021, 00:40

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο παραβίασε τους ομοσπονδιακούς κανόνες για τη χρήση πόρων που χρηματοδοτούνται από τους φόρους των πολιτών όταν, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Σούζαν, ζήτησαν από τους υπαλλήλους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αναλάβουν εργασίες για το προσωπικό τους όφελος.

Αυτό, σύμφωνα με τον γενικό επιθεωρητή του αμερικανικού υπουργείου, συνέβη πάνω από 100 φορές.

Το Politico, που έχει λάβει γνώση της έκθεσης του επιθεωρητή, ανέφερε την Παρασκευή ότι το ζεύγος Πομπέο ζήτησε από υπαλλήλους του υπουργείου να φέρουν σε πέρας εργασίες προσωπικής φύσης, όπως να τους κλείσουν τραπέζι για δείπνο, να κλείσουν ραντεβού σε κομμωτήριο ή να μαζέψουν τον σκύλο.

Η έκθεση βασίζεται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έγγραφα και σε συνεντεύξεις από μέλη του προσωπικού του υπουργείου.

Ο ίδιος ο Πομπέο, που μίλησε με τους ερευνητές, είπε ότι οι εργασίες ήταν συχνά μικρές, αυτές που κάνουν φίλοι για τους φίλους.

Αν και ο δικηγόρος του πρώην υπουργού είπε ότι η έρευνα ήταν πολιτικά κατευθυνόμενη, από το γραφείο του επιθεωρητή τονίζουν ότι οι κανόνες δεν κάνουν εξαιρέσεις για τέτοια θελήματα και ότι το προσωπικό του υπουργείου τελικά αφιέρωσε χρόνο για να τα φέρει σε πέρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...