365
Κάποιοι Χριστιανοί προσκυνούν τον Σταυρό, αλλά δεν διέπονται πάντα από χριστιανική αγάπη... | youtube

Eρευνα: Οι χριστιανοί επικρίνουν περισσότερο τους μετανάστες από τους άθρησκους

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2018, 22:38
Κάποιοι Χριστιανοί προσκυνούν τον Σταυρό, αλλά δεν διέπονται πάντα από χριστιανική αγάπη...
|youtube

Eρευνα: Οι χριστιανοί επικρίνουν περισσότερο τους μετανάστες από τους άθρησκους

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2018, 22:38

Οι χριστιανοί της Δυτικής Ευρώπης, ενεργοί ή μη, τείνουν περισσότερο από τους άθρησκους να επικρίνουν τους μετανάστες και τους μουσουλμάνους, σύμφωνα με μια έρευνα που διενεργήθηκε σε 15 χώρες και δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα από το Pew Research Center.

Το ανεξάρτητο αμερικανικό ινστιτούτο διενέργησε στο μέσο του 2017 μια μεγάλη έρευνα στη Γερμανία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Δανία, την Ισπανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Νορβηγία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, τη Σουηδία, την Ελβετία και τη Βρετανία.

Στη Γαλλία, το 45% των ενεργών Καθολικών και Προτεσταντών χριστιανών (δηλαδή, εκείνοι που πηγαίνουν στην εκκλησία τουλάχιστον μία φορά τον μήνα) δηλώνουν ότι “το Ισλάμ είναι θεμελιωδώς ασύμβατο με τον πολιτισμό και τις αξίες της χώρας τους”. Την άποψη αυτή συμμερίζεται το 20% των άθρησκων Γάλλων. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται ακόμη εντονότερα στη Γερμανία (55% των ενεργών χριστιανών και 32% των άθρησκων) και στην Ιταλία (ποσοστά 63% και 29% αντίστοιχα).

Παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις του πάπα Φραγκίσκου και των Προτεσταντικών εκκλησιών να καλωσορίσουν οι πιστοί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, οι χριστιανοί φαίνεται ότι τάσσονται υπέρ του περιορισμού της μετανάστευσης, περισσότερο σε σύγκριση με τους άθρησκους συμπατριώτες τους. Η Ιταλία, που βρίσκεται στο επίκεντρο της μεταναστευτικής κρίσης από το 2015, ξεχωρίζει, καθώς το 63% των ενεργών χριστιανών και το 36% των ανθρώπων που δηλώνουν ότι δεν ακολουθούν κάποια θρησκεία, ζητά να περιοριστεί η μετανάστευση.

Η πιο “ανεκτική” χώρα στο θέμα αυτό είναι η Πορτογαλία: μόνο το 33% των πιστών και το 26% των άθρησκων ζητά να τεθεί σε εφαρμογή μια πιο περιοριστική μεταναστευτική πολιτική.

Το κέντρο ερευνών Pew σημειώνει ότι οι Καθολικοί έχουν πιο αρνητική άποψη για το Ισλάμ, σε σύγκριση με τους Προτεστάντες, όπως το καταδεικνύει η περίπτωση της Γερμανίας: το 31% των ακολούθων του Πάπα λένε ότι “έχουν την αίσθηση πως είναι ξένοι στην ίδια τους τη χώρα” λόγω του υψηλού αριθμού των μουσουλμάνων κατοίκων ενώ την ίδια άποψη εκφράζει μόνο το 19% των πιστών του Λούθηρου.

Η έρευνα διενεργήθηκε στο διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο του 2017 σε δείγμα 24.599 ενηλίκων (περίπου 1.500 άτομα ανά χώρα). Οι τηλεφωνικές συνεντεύξεις έγιναν υπό την εποπτεία του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων GfK Belgique και το περιθώριο λάθους κυμαίνεται από το 2,7 έως το 3,4%, ανάλογα με τη χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...