290
Αποψη από το Κάιρο, με τις Πυραμίδες στο βάθος | Reuters

Ερευνα για το ζευγάρι που έκανε σεξ στην Πυραμίδα του Χέοπα [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2018, 22:59
Αποψη από το Κάιρο, με τις Πυραμίδες στο βάθος
|Reuters

Ερευνα για το ζευγάρι που έκανε σεξ στην Πυραμίδα του Χέοπα [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2018, 22:59

Οργή έχει προκαλέσει στην Αίγυπτο ένα (αβέβαιης γνησιότητας) βίντεο που κυκλοφόρησε με δύο γυμνά άτομα να αγκαλιάζονται στην κορυφή της Πυραμίδας του Χέοπα.

Το τρίλεπτο βίντεο που γυρίστηκε στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας ή Πυραμίδα του Χέοπα, με φόντο το Κάιρο στο βάθος, δείχνει έναν άνδρα και μία γυναίκα να σκαρφαλώνουν πάνω στο αρχαίο κτίσμα και όταν φτάνουν στο πιο ψηλό σημείο, η γυναίκα να βγάζει την μπλούζα της, ενώ το πλάνο κλείνει με τους δύο να αγκαλιάζονται.

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Χαλίντ Αλ Ανάνι, έκανε λόγο για παραβίαση της δημόσιας ηθικής και είπε ότι το περιστατικό και το βίντεο θα διερευνηθούν από τη γενική εισαγγελία.

Ο Ασράφ Μόχι, γενικός διευθυντής του αρχαιολογικού χώρου στο οροπέδιο της Γκίζας, ισχυρίστηκε ότι το βίντεο είναι πλαστό, αφού τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή είναι πολύ αυστηρά και υπάρχει παντού φωτισμός. Ωστόσο χρήστες στο Διαδίκτυο εικάζουν ότι το ζευγάρι μπορεί να δωροδόκησε τους φύλακες για να εξασφαλίσει την είσοδο.

«Οι πυραμίδες είναι τα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία στον κόσμο», δήλωσε ο Μόχι. «Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές φιλοδοξίες και πάθη όταν θέλουν να εκφράσουν την αγάπη τους γι’ αυτές» προσέθεσε, σύμφωνα με το CNN.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube την περασμένη Τετάρτη από τον Δανό φωτογράφο Αντρέας Χβιντ, ο οποίος συχνά δημοσιεύει στο Διαδίκτυο ανάλογο περιεχόμενο.

«Εδώ και πολλά χρόνια ονειρευόμουν να αναρριχηθώ στη Μεγάλη Πυραμίδα», δήλωσε ο Χβιντ στο Ekstra Bladet, δημοφιλές ταμπλόιντ της Δανίας. «Η ιδέα να κάνουμε ένα «γύρισμα γυμνοί» εκεί επάνω υπήρχε εδώ και καιρό. Λυπάμαι που τόσοι πολλοί άνθρωποι οργίστηκαν αλλά έχω επίσης λάβει θετικές αντιδράσεις από πολλούς Αιγυπτίους – κάτι που νομίζω ότι αξίζει να θυμόμαστε», σημείωσε.

Ο αιγύπτιος υπουργός είπε ότι οι Αρχές θα διαπιστώσουν αν τα πλάνα είναι αυθεντικά ή προϊόν μοντάζ και αναλόγως θα αποφασισθούν τα επόμενα βήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...