233
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την είσοδό του στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, φορώντας ειδική προστατευτική μάσκα | INTIMEnews

«Εποχή κορονοϊού» με μάσκες και στον αγιασμό της Βουλής

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2020, 12:55
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την είσοδό του στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, φορώντας ειδική προστατευτική μάσκα
|INTIMEnews

«Εποχή κορονοϊού» με μάσκες και στον αγιασμό της Βουλής

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2020, 12:55

Παρουσία ελάχιστων βουλευτών, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη των εργασιών της Β’ Συνόδου της ΙΗ’ κοινοβουλευτικής περιόδου.

Η τελετή έγινε σε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω των περιοριστικών μέτρων. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που τέλεσε τον αγιασμό συνοδευόμενος από τέσσερα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (σ.σ. στα αξιοσημείωτα ότι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της Ολομέλειας και τη διάρκεια της τελετής φορούσαν μάσκα), δεν πλησίασε τα έδρανα με την αγιαστούρα, ενώ ουδείς ασπάστηκε τον σταυρό.

Από τους πολιτικούς αρχηγούς το «παρών» έδωσαν ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος  Παναγιώτης Πικραμμένος και οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Παιδείας Νίκη Κεραμέως, Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές, ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε «καλή δύναμη και υγεία», έτσι ώστε να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο που τους  έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...