348
O Μπλατ θα προσπαθήσει να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στις επιτυχίες | Maddie Meyer/Getty Images

Εποχή Μπλατ στον Ολυμπιακό

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2018, 14:33
O Μπλατ θα προσπαθήσει να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στις επιτυχίες
|Maddie Meyer/Getty Images

Εποχή Μπλατ στον Ολυμπιακό

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2018, 14:33

Νέα εποχή στον μπασκετικό Ολυμπιακό. Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι οριστικά ο νέος προπονητής της ελληνικής ομάδας, καθώς αποδέχθηκε την πρόταση του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου για να διαδεχθεί τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στο τιμόνι των «ερυθρολεύκων». Ετσι, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι ολοκλήρωσαν με εντυπωσιακό τρόπο την υπέρβαση που έψαχναν στο θέμα του προπονητή.

Ο 59χρονος αμερικανοϊσραηλινός κόουτς είπε το «ναι» στα αφεντικά της ΚΑΕ Ολυμπιακός – οι οποίοι εξ αρχής είχαν τοποθετήσει ψηλά τον πήχη στο ζήτημα του νέου κόουτς της ομάδας τους – και για τις επόμενες δύο σεζόν θα καθοδηγεί και επίσημα τους «ερυθρόλευκους».

Οι Πειραιώτες ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Μπλατ, καθώς ήταν εδώ και μέρες κοινή επιθυμία των δύο πλευρών να συνεργαστούν. Οι «ερυθρόλευκοι» αρχικά συμφώνησαν με τον Μπλατ ως προς το θέμα του σχεδιασμού της ομάδας, ενώ στη συνέχεια μειώθηκε η διαφορά και για τις απολαβές του ίδιου. Οι δύο πλευρές  βρέθηκαν μία… ανάσα από τη συμφωνία και αφού διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, το ντιλ ανακοινώθηκε.

blatt_announcement_0

Ο Ντέιβιντ Μπλατ πέρασε την τελευταία διετία στον πάγκο της Νταρουσάφακα, με την οποία την σεζόν που ολοκληρώθηκε, κατέκτησε το EuroCup. Το 2014 κατέκτησε την EuroLeague με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και πήρε το βραβείο του καλύτερου προπονητή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Μπλατ έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής των «ερυθρόλευκων» στο olympiacosbc.gr:

«Είμαι πολύ χαρούμενος, και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα να ανήκω στην ομάδα και την οικογένεια του Ολυμπιακού. Η ευκαιρία που μου δίνεται να γίνω μέρος της μεγάλης παράδοσης των επιτυχιών, αλλά και της ιστορίας που έχουν γράψει πολύ μεγάλοι αθλητές και προπονητές, είναι τεράστια.

Βρίσκω αυτή την πρόκληση και ευκαιρία που έχω, να με γεμίζει από περηφάνια, αλλά και να μου δίνει ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για να κάνω το καλύτερο δυνατό με όλη μου τη καρδιά και τη ψυχή, τόσο για την ομάδα όσο και τους υπέροχους φιλάθλους της. Αυτά είναι στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν αυτό τον Οργανισμό.

Η ομάδα πρέπει να εξελιχθεί και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, και μαζί με όλους τους ανθρώπους του προγράμματος είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε.

Ανυπομονώ πολύ γι αυτό!»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...