179
Η πλατφόρμα για τα ραντεβού για τη β' αναμνηστική δόση του εμβολίου σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών θα ανοίξει την Δευτέρα 27 Ιουνίου | Getty Images

Επιτροπή Εμβολιασμών: 4η δόση για όλους τους άνω των 30 ετών

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2022, 16:03
Η πλατφόρμα για τα ραντεβού για τη β' αναμνηστική δόση του εμβολίου σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών θα ανοίξει την Δευτέρα 27 Ιουνίου
|Getty Images

Επιτροπή Εμβολιασμών: 4η δόση για όλους τους άνω των 30 ετών

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2022, 16:03

Παραμένει η ισχυρή σύσταση για τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση) του εμβολίου για τον κορονοϊό για τους άνω των 60 ετών πολίτες, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Επιπλέον, οι επιστήμονες εισηγήθηκαν να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών ετών από την ερχόμενη Δευτέρα, σε συνέχεια της σύσκεψης που είχαν την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας: «Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτερα 27-06-22».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...