264
Η κυβερνήτης του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γουίτμερ | REUTERS/Rebecca Cook/File Photo

Επίθεση Τραμπ στην -στόχο ακροδεξιών απαγωγέων- κυβερνήτη του Μίσιγκαν

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2020, 10:02
Η κυβερνήτης του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γουίτμερ
|REUTERS/Rebecca Cook/File Photo

Επίθεση Τραμπ στην -στόχο ακροδεξιών απαγωγέων- κυβερνήτη του Μίσιγκαν

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2020, 10:02

«Εξαιρετικά ανησυχητική» χαρακτήρισε η κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ την κριτική που της άσκησε ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις ότι ομάδα ακροδεξιών σχεδίαζε να την απαγάγει, με αφορμή τα μέτρα που έλαβε για τον κορονοϊό.

Σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μίσιγκαν το Σάββατο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ την αποκάλεσε «ανέντιμη», υπό τις ιαχές των υποστηρικτών του, που ζητούσαν «να τη στείλουν στη φυλακή».

Ο Τραμπ επιτέθηκε στη Γουίτμερ επειδή η κυβερνήτης τάσσεται υπέρ της λήψης αυστηρών μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας, που τις τελευταίες εβδομάδες αναζωπυρώνεται σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ. Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί άρχισε να φωνάζει «κλείστε την στη φυλακή», ένα σύνθημα που οι υποστηρικτές του προέδρου επαναλάμβαναν συχνά το 2016 για τη Χίλαρι Κλίντον.

Από την πλευρά της η κυβερνήτης, που εξελέγη με τους Δημοκρατικούς, τόνισε ότι «πρέπει να τελειώσει αυτό. Είναι επικίνδυνο, όχι μόνο για εμένα και την οικογένειά μου, αλλά και για τους δημόσιους λειτουργούς παντού, οι οποίοι κάνουν τη δουλειά τους και προσπαθούν να προστατεύσουν τους αμερικανούς συμπατριώτες τους».

Η Γουίτμερ, σε δηλώσεις της στην εκπομπή Meet the Press του τηλεοπτικού δικτύου NBC, κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο ότι με τη ρητορική του υποκινεί την εγχώρια τρομοκρατία.

Ο Τραμπ είχε κερδίσει την Πολιτεία του Μίσιγκαν το 2016, όμως τώρα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι προηγείται με αρκετές μονάδες διαφορά ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν.

Η Λάρα Τραμπ, νύφη του προέδρου και υψηλόβαθμο στέλεχος της εκστρατείας του, υπεραμύνθηκε των δηλώσεών του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN. «Δεν έκανε τίποτα, δεν νομίζω, για να υποκινήσει τον κόσμο να απειλήσει αυτή τη γυναίκα. Διασκέδαζε στη συγκέντρωση και, ειλικρινά, τους Αμερικανούς τους απασχολούν σοβαρότερα ζητήματα», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...