253
Η επίθεση έγινε στο βοηθητικό κτίριο της πρεσβείας | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2019, 07:36
Η επίθεση έγινε στο βοηθητικό κτίριο της πρεσβείας
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2019, 07:36

Επίθεση με μπογιές στο κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στο κέντρο της Αθήνας έκαναν στις 03:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας μέλη του Ρουβίκωνα.

Ομάδα ατόμων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες πέταξε στην είσοδο του χώρου στάθμευσης της πρεσβείας, στη συμβολή των οδών Δορυλαίου και Μακεδόνων, μπαλόνια και μπουκάλια με μπογιά με αποτέλεσμα να προκαλέσουν απλά φθορές στον τοίχο.

Στο σημείο βρίσκεται η είσοδος του χώρου στάθμευσης η οποία φρουρείται από την ασφάλεια της πρεσβείας.

Οι δράστες, που ήταν περίπου 10 άτομα με δίκυκλα, πέταξαν σχεδόν ταυτόχρονα με τις μπογιές, καπνογόνα για να μην τους καταγράψουν οι κάμερες, αλλά και για να δημιουργήσουν σύγχυση και να μπορέσουν να διαφύγουν.

Οι δράστες απομακρύνθηκαν προς τον Περιφερειακό Λυκαβηττού, αλλά καταδιώχθηκαν αμέσως από δυνάμεις της Ασφάλειας και της Αμεσης Δράσης, καθώς το κέντρο επιχειρήσεων ειδοποιήθηκε από τους αστυνομικούς σκοπούς που βρίσκονταν σε άλλα σημεία περιμετρικά της πρεσβείας.

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση της αστυνομίας και οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην οκτώ ατόμων που οδηγήθηκαν στην κρατική ασφάλεια όπου εξετάζονται.

Περίπου μισή ώρα αργότερα, στις 04:05, αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου κείμενο που υπογράφει ο Ρουβίκωνας, με το οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη για την ενέργεια.

Το κείμενο ξεκινάει με την αναφορά ότι η επίθεση έγινε την Κυριακή 6η Ιανουαρίου και ώρα 03:30 -δηλαδή 24 ώρες νωρίτερα- γεγονός που, σύμφωνα με αστυνομικούς, δείχνει ότι η ενέργεια είχε προγραμματιστεί αλλά για κάποιον λόγο έγινε σήμερα.

Αναφέρεται ιστορικά ακόμη στον «αμερικανικό ιμπεριαλισμό» και ιδιαίτερα στον ρόλο των ΗΠΑ μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην κατάσταση στη Συρία, ενώ συνδέει τις ΗΠΑ με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...