458
H Σούζαν Σάραντον με την Τζίνα Ντέιβις στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στις Κάννες για τα 25 χρόνια από την ταινία «Θέλμα και Λουίζ» | Reuters

Επίθεση της Σάραντον σε Τραμπ, Κλίντον και Γούντι Αλεν

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2016, 23:45
H Σούζαν Σάραντον με την Τζίνα Ντέιβις στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στις Κάννες για τα 25 χρόνια από την ταινία «Θέλμα και Λουίζ»
|Reuters

Επίθεση της Σάραντον σε Τραμπ, Κλίντον και Γούντι Αλεν

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2016, 23:45

Η Σούζαν Σάραντον δεν φοβάται να πει δημοσίως την άποψή της. Ακόμη και αν πρόκειται για τον Γούντι Αλεν, τον Ντόναλντ Τραμπ και τη Χίλαρι Κλίντον. Ή, μάλλον, ειδικά όταν πρόκειται γι’ αυτούς.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ των Καννών βρήκε την ευκαιρία να εξαπολύσει μύδρους εναντίον και των τριών. Μπορεί η συνέντευξη Τύπου στην οποία παραβρέθηκε μαζί με την ηθοποιό Τζίνα Ντέιβις να ήταν για τα 25 χρόνια από την κλασική –πλέον- ταινία «Θέλμα και Λουίζ», στην οποία είχαν πρωταγωνιστήσει και οι δύο, όμως, πολύ γρήγορα το θέμα πήγε σε άλλες ατραπούς.

Αλλωστε, η Σάραντον είτε με την ενεργό συμμετοχή της στο δράμα των προσφύγων στη Λέσβο, είτε με τη σαφή υποστήριξή της στον Μπέρνι Σάντερς έχει δείξει ότι ενδιαφέρεται έντονα να παρεμβαίνει στα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα των ημερών.

Οπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian, όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο για το τι πιστεύει για τον Γούντι Αλεν, η Σάραντον αμέσως αντέδρασε έντονα: «Δεν έχω να πω καλά πράγματα για τον Γούντι Αλεν, επομένως καλό είναι να μην μιλήσουμε γι’ αυτόν».

Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι την πίεσαν αρκετά κι εκείνη έδειξε τη δυσανεξία της προς τον αμερικανό σκηνοθέτη. Η Σάραντον είπε: «Νομίζω πως επιτέθηκε σεξουαλικά σε ένα παιδί και αυτό δεν νομίζω πως είναι σωστό».

Στη συνέχεια, πάντως, η Σάραντον δεν άφησε ασχολίαστη ούτε και την άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ. Η γνωστή ηθοποιός τόνισε πως ο μεγιστάνας τα έχει βάλει με τις μειονότητες και τις γυναίκες, ενώ έδωσε και τα δικά της προγνωστικά λέγοντας πως δεν θα κερδίσει τις εκλογές.

«Δεν έχει σημασία τι πιστεύει ο Τραμπ ότι θα κάνει διότι αυτά τα πράγματα που λέει δεν γίνονται. Δεν θα χτίσει τοίχο, ούτε θα καταφέρει να διώξει του μουσουλμάνους από τις ΗΠΑ. Εκανε, όμως, κάτι χειρότερο: νομιμοποίησε τον ρατσισμό και την ομοφοβία. Ηταν σαν να έλεγε ”είναι μια χαρά να είσαι βίαιος”. Γι’ αυτό και έχει σχέσεις με μέλη της Κου Κλουξ Κλαν. Αυτό που έκανε ήταν τρομερό, γελοιοποιήθηκαν οι ΗΠΑ».

Αντίθετα, η Σάραντον, δηλωμένη οπαδός του Σάντερς, εξήρε τις απόψεις του έτερου υποψηφίου των Δημοκρατικών: «Κατάφερε να βάλει τις μειονότητες και τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική. Οι υποστηρικτές του δεν επέτρεψαν στον Τραμπ να επικρατήσει με την ατζέντα του».

Από τα βέλη της Σάραντον δεν γλίτωσαν ούτε και τα αμερικανικά μίντια, τα οποία χαρακτήρισε ως «ανεύθυνα».

«Αυτές οι εκλογές εξέθεσαν τα ΜΜΕ. Μέχρι να επικρατήσει ο Σάντερς στην Αϊόβα δεν κάλυπταν την εκστρατεία του και δεν του έδωσαν σημασία. Οι νέοι άνθρωποι μάθαιναν τα πάντα από το Ιντερνετ». Η Σάραντον μάλιστα τόνισε πως δεν συμφωνεί με την αφήγηση που λέει ότι η Κλίντον θα επικρατήσει του Σάντερς.

Οσο για την έρευνα που διεξάγεται με τα επίμαχα mail της Χίλαρι Κλίντον, η Σάραντον τόνισε: «Πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν, ενώ ανά πάσα στιγμή μπορούν να της απαγγελθούν κατηγορίες».

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...