190
Το προξενείο είχε αποκλειστεί από την αστυνομία | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επίθεση με χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2019, 07:56
Το προξενείο είχε αποκλειστεί από την αστυνομία
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επίθεση με χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2019, 07:56

Ενα σοβαρό περιστατικό με «άρωμα» τρομοκρατίας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι.

Δύο δράστες γύρω στις 03:20 πλησίασαν με μηχανή και πέταξαν χειροβομβίδα στο κουβούκλιο του φρουρού έξω από το προξενείο στην οδό Τζαβέλα, το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν άδειο. Το προξενείο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία, στελέχη της οποίας ειδοποίησαν την αστυνομία.

Μαρτυρίες από αυτήκοους μάρτυρες μιλούν για έκρηξη, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την αστυνομία (αρχικά δεν γινόταν λόγος για έκρηξη).

Για την ώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι εξετάζουν τα ευρήματα. Οι αστυνομικοί εξετάζουν ακόμη το υλικό από τις κάμερες στο ρωσικό προξενείο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Περί τα 10 λεπτά αργότερα εντοπίστηκε μία καμένη μηχανή στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Κουντουριώτη, χωρίς να είναι σαφές αν το περιστατικό σχετίζεται με την επίθεση.

Η επίθεση έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτή που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2016 εναντίον της γαλλικής πρεσβείας στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Τότε, οι δράστες είχαν πετάξει χειροβομβίδα στην σκοπιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο φρουρός στο πόδι. Την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...