263
Αστυνομικοί έξω από τον οίκο μετά το περιστατικό | REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Μνήμες της σφαγής της Ρουέν από επίθεση σε οίκο ιεραποστόλων στο Μονπελιέ

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2016, 08:33
Αστυνομικοί έξω από τον οίκο μετά το περιστατικό
|REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Μνήμες της σφαγής της Ρουέν από επίθεση σε οίκο ιεραποστόλων στο Μονπελιέ

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2016, 08:33

Μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε οίκο ευγηρίας στη νότια Γαλλία όπου φιλοξενούνται δεκάδες πρώην ιεραπόστολοι ενώ η αστυνομία αναζητά έναν βαριά οπλισμένο άνδρα που σχετίζεται με το περιστατικό.

Μέσα ενημέρωσης στη Γαλλία ανέφεραν ότι ίσως υπάρχει και δεύτερο άτομο νεκρό -κάτι που διαψεύδουν οι αρχές- ενώ προσθέτουν ότι οι ένοικοι είναι πλέον ασφαλείς. Το περιστατικό, που συνέβη αργά την Πέμπτη, δεν φαίνεται καταρχάς να σχετίζεται με τρομοκρατική επίθεση.

Ο οίκος που βρίσκεται στο Μονφεριέ-σιρ-Λε, δέκα χιλιόμετρα βόρεια του Μονπελιέ, φιλοξενεί πρώην ιεραπόστολους στην Αφρική και μερικές μοναχές.

Σύμφωνα με το Reuters, η επιστάτης κάλεσε την αστυνομία αφού κατάφερε να λυθεί από μόνη της. Νωρίτερα ο ύποπτος την είχε δέσει και φιμώσει. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης φορούσε κουκούλα και  κρατούσε μαχαίρι και καραμπίνα.

Οταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο κτίριο βρήκαν το πτώμα μίας γυναίκας που είχε μαχαιρωθεί τουλάχιστον τρεις φορές. Η γυναίκα ήταν φιμωμένη και δεμένη.

Η αστυνομία εκκένωσε τον οίκο και οι περίπου 60 ένοικοι είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή που δεν έχουν αποδώσει κάτι.

Οι πρώτες ενδείξεις δεν συνδέουν το περιστατικό με κάποιου είδους τρομοκρατική επίθεση, ενώ δεν είναι σαφές το κίνητρο του δράστη.

Οι αρχές παραμένουν ωστόσο σε επιφυλακή μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων μηνών. Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαν συληθεί άτομα που φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι την 1η Δεκεμβρίου.

Σε ένα παρόμοιο περιστατικό, μέσα στο 2016 δύο νεαροί που σχετίζονταν με το Ισλαμικό Κράτος είχαν μπει σε εκκλησία στη Ρουέν, στη βόρεια Γαλλία, και είχαν δολοφονήσει τον ιερέα και έναν άλλο άτομο μέσα στην εκκλησία. Οι δράστες σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...