322
Ο αρχηγός της ΝΔ απάντησε στις κατηγορίες του Μαξίμου ότι θέτει σε κίνδυνο το erga omnes της αλλαγής της ονομασίας | INTIMEnews

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα επί των δηλώσεων Νίμιτς

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2019, 14:56
Ο αρχηγός της ΝΔ απάντησε στις κατηγορίες του Μαξίμου ότι θέτει σε κίνδυνο το erga omnes της αλλαγής της ονομασίας
|INTIMEnews

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα επί των δηλώσεων Νίμιτς

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2019, 14:56

Στις δηλώσεις του Μάθιου Νίμιτς για την ανάγκη ολοκλήρωσης των διαδικασιών κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών «πατάει» το Μέγαρο Μαξίμου για να εξαπολύσει μία ακόμη σκληρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και ενώ είναι σε εξέλιξη η συζήτηση της συμφωνίας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σε νέα του ανακοίνωση, το Γραφείο του Πρωθυπουργού απαντά στο επιχείρημα του αρχηγού της ΝΔ περί επαναδιαπράγματευσης της συμφωνίας, παραπέμποντάς τον στις σχετικές δηλώσεις του ειδικού διαμεσολαβητή, και τον κατηγορεί ανοικτά ότι κοροϊδεύει τους πάντες  «χαϊδεύοντας» τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία την ώρα που είναι υπέρ τη σύνθετης ονομασίας.

«Σε κίνδυνο το erga omnes»

«Ο κ. Μητσοτάκης μέχρι πριν από λίγες μέρες κορόιδευε όλη την Ελλάδα και χάιδευε τα συλλαλητήρια, αποκρύπτοντας ότι είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας με χρήση του όρου ‘Μακεδονία’», σημειώνεται στην ανακοίνωση που συνεχίζει:

«Τις τελευταίες μέρες ο κ. Μητσοτάκης πήγε την κοροϊδία ένα βήμα παραπέρα, ισχυριζόμενος ότι δήθεν θα κάνει το παν για να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών και εν συνεχεία ο ίδιος θα την επαναδιαπραγματευθεί με την πΓΔΜ.

Όχι ότι θα του δοθεί ποτέ η εντολή από τον ελληνικό λαό, αλλά τον καλούμε να διαβάσει τη δήλωση του Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος επί της ουσίας βάζει τέλος στο παραμύθι του κ. Μητσοτάκη περί δήθεν επαναδιαπραγμάτευσης, αφού υπογραμμίζει ότι μία νέα συμφωνία ‘θα απαιτούσε χρόνια’, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα τεθεί σε επαναδιαπραγμάτευση και το erga omnes, που για πρώτη φορά πέτυχε ελληνική κυβέρνηση με τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Απάντηση Μητστοτάκη: «Εrga omnes δώσατε γλώσσα και ταυτότητα»

Ως απάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης πόσταρε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, απόσπασμα της ομιλίας του στο πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ (δείτε το κάτω).

«Οι εθνικές γραμμές της χώρας έχουν παραβιαστεί. Αντί να πάρουμε erga omnes σύνθετη ονομασία, δίνουμε erga omnes μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Είναι ώρα οι βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφασίσουν: θα πουν αυτοί ναι εκεί που έξι Πρωθυπουργοί είπαν όχι;» είναι το ερώτημα που απευθύνει στα μέλη του κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...