187
Αυτά που λέει ο κ. Κικίλιας δεν υπάρχουν πουθενά στη βιβλιογραφία σχετικά με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις διεθνείς σχέσεις, παρατηρεί ο κ. Κοτζιάς | ΙΝΤΙΜΕnews

Επίθεση Κοτζιά σε ΝΔ: Η εξωτερική πολιτική δεν είναι κουβέντα σε καφενείο

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2018, 17:14
Αυτά που λέει ο κ. Κικίλιας δεν υπάρχουν πουθενά στη βιβλιογραφία σχετικά με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις διεθνείς σχέσεις, παρατηρεί ο κ. Κοτζιάς
|ΙΝΤΙΜΕnews

Επίθεση Κοτζιά σε ΝΔ: Η εξωτερική πολιτική δεν είναι κουβέντα σε καφενείο

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2018, 17:14

Εκκληση για υπευθυνότητα στα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής απευθύνει στη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι σοβαρά ζητήματα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως συζητήσεις σε καφενείο.

Αφορμή για την απάντηση του κ. Κοτζιά αποτέλεσε ερώτηση που του υπέβαλε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας,  για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των θαλάσσιων συνόρων με την Αλβανία και την ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Ο υπουργός των Εξωτερικών επιχειρεί να αποδομήσει την ερώτηση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το επιχείρημα ότι στερείται σοβαρότητας, καθώς -όπως λέει- μεταξύ άλλων εμπεριέχει όρο  που «δεν απαντάται πουθενά στη βιβλιογραφία σχετικά με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις διεθνείς σχέσεις».

«Δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε με τον όρο ‘επιρροή των Διαποντίων Νησιών’», υπογραμμίζει ο κ. Κοτζιάς και ζητεί από τον βουλευτή της ΝΔ να επαναδιατυπώσει την ερώτησή του -«καθ’ ότι πρόκειται για κοινοβουλευτικό έλεγχο και όχι για συζήτηση καφενείου»- χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά «τους δόκιμους -εν προκειμένω- επιστημονικούς όρους».

«Η ελληνική εξωτερική πολιτική θα πρέπει να ασκείται με νηφαλιότητα, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα και όχι χάριν φθηνού επικοινωνιακού εντυπωσιασμού», καταλήγει στην επισήμανσή του με αφορμή την ερώτηση Κικίλια ο υπουργός Εξωτερικών.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...