263
Από το... πεζοδρόμιο η αντιπαράθεση για την επίμαχη ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας πέρασε στην αίθουσα της Ολομέλειας, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Νίκο Φίλη | INTIMEnews

Επίθεση Φίλη σε Κεραμέως: Καταντήσατε ντελίβερι των κολεγίων

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2020, 17:54
Από το... πεζοδρόμιο η αντιπαράθεση για την επίμαχη ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας πέρασε στην αίθουσα της Ολομέλειας, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Νίκο Φίλη
|INTIMEnews

Επίθεση Φίλη σε Κεραμέως: Καταντήσατε ντελίβερι των κολεγίων

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2020, 17:54

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για την εξίσωση των τίτλων σπουδών των κολεγίων με εκείνων των πανεπιστημίων που προωθεί το κατατεθέν στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου, εξαπέλυσε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Νωρίτερα εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στην επίμαχη ρύθμιση με πορεία τους προς τη Βουλή.

Αντιπροσωπεία τους εισήλθε στο κοινοβούλιο προκειμένου να συναντηθεί με την υπουργό, ενώ δεν έλειψαν και τα  μικροεπεισόδια όταν ομάδα φοιτητών συγκρούστηκε με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί έξω από το κτίριο.

 Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προφασιζόμενη το Δίκαιο της ΕΕ, υποβαθμίζει τα πτυχία των πανεπιστημίων και τα εξισώνει προς τα κάτω με τους τίτλους σπουδών των ιδιωτικών κολεγίων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους αποφοίτους τους να γίνονται δεκτοί από το ΑΣΕΠ για διορισμό στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Από την πλευρά του, ο κ. Φίλης έκανε λόγο για αναγνώριση των κολεγίων «από το παράθυρο», ως ισότιμων με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια.

Πρόκειται, τόνισε, για ρύθμιση την οποία δεν επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά η ίδια η κυβέρνηση, λειτουργώντας -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – ως delivery των κολεγίων.

Εχει ξεσηκωθεί ο εκπαιδευτικός κόσμος, οι πανεπιστημιακοί, οι φοιτητές, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ. Είναι μια ρύθμιση έξω από το πλαίσιο των επαγγελματικών προσόντων στην Ελλάδα την οποία επιλέγει να επιβάλει η κυβέρνηση εις βάρος των δικαιωμάτων των νέων παιδιών και  της δημόσιας εκπαίδευσης, παρατήρησε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...