199
Η πλάνη του φωτογραφικού φακού στην Covid χειραψία Ερντογάν - Μπάιντεν | Olivier Matthys/Pool via REUTERS

Επίθεση… αβρότητος από Ερντογάν σε Μπάιντεν [εικόνες & βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2021, 16:21
Η πλάνη του φωτογραφικού φακού στην Covid χειραψία Ερντογάν - Μπάιντεν
|Olivier Matthys/Pool via REUTERS

Επίθεση… αβρότητος από Ερντογάν σε Μπάιντεν [εικόνες & βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2021, 16:21

Τη γλώσσα της διπλωματικής αβρότητος «επιστράτευσε» ο Ταγίπ Ερντογάν στην πρώτη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν κατά την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ξεχνώντας για λίγο τα αντιαμερικανικά κηρύγματα του πρόσφατου παρελθόντος και τις προειδοποιήσεις (εντός και εκτός εισαγωγικών) προς την Ουάσινγκτον, ο τούρκος πρόεδρος δεν εφείσθη χαμόγελων όταν αντίκρισε τον Τζο Μπάιντεν και κρατώντας τον από το μπράτσο, προσέφυγε στη βοήθεια του εκτελούντος χρέη διερμηνέα (υπουργού Αμυνας Χουλουσί Ακάρ) για την πρώτη κουβέντα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

 

 

Από την πρώτη επαφή Ερντογάν – Μπάιντεν δεν έλειψαν και τα… «τερτίπια» του φωτογραφικού φακού που εμφάνισε τον τούρκο πρόεδρο σε στάση… χειροφιλήματος κατά τον Covid χαιρετισμό της γροθιάς με τον αμερικανό ομόλογό του.

«Θεωρούμε ότι η αναζωογόνηση των διαύλων διαλόγου με τη γείτονά μας Ελλάδα συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων και την περιφερειακή σταθερότητα», ήταν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν για τα Ελληνοτουρκικά, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...