211
Από τη στιγμή που έκλεισε το θέατρο του Λυκαβηττού, η πλατεία δεξιά άρχισε να παραδίδεται σε διαφόρους νεαρούς με «φτιαγμένα» αυτοκίνητα | INTIMENEWS

Επιτέλους: Εδιωξαν τους «ραλίστες» του Λυκαβηττού

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2019, 14:36
Από τη στιγμή που έκλεισε το θέατρο του Λυκαβηττού, η πλατεία δεξιά άρχισε να παραδίδεται σε διαφόρους νεαρούς με «φτιαγμένα» αυτοκίνητα
|INTIMENEWS

Επιτέλους: Εδιωξαν τους «ραλίστες» του Λυκαβηττού

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2019, 14:36

Για τους κατοίκους του κέντρου της Αθήνας ήταν γνωστό, οι αρμόδιοι απλώς αδιαφορούσαν. Τα τελευταία χρόνια ο Λυκαβηττός –η πλατεία στην κορυφή του δηλαδή με τη μαγευτική θέα της πρωτεύουσας– είχε τη νύχτα «αφεντικά». Είχε μεταμορφωθεί από έναν υπέροχο χώρο συναυλιών και αναψυχής των Αθηναίων, σε πεδίο επίδειξης διαφόρων «εραστών» της οδηγικής ταχύτητας που έστηναν αυτοσχέδιους αγώνες, προκαλώντας θόρυβο και τρομοκρατώντας όσους δεν ήξεραν τι τους περιμένει.

Αυτό το έγκλημα διαρκείας, για το οποίο τόσο καιρό οι Αρχές αδιαφορούσαν, αποφάσισε επιτέλους να πατάξει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) και της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, πραγματοποίησε στοχευμένη δράση για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, στην πλατεία Λυκαβηττού.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν 14 οδηγοί, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης. Σημειώνεται, ότι ο ένας από τους συλληφθέντες κατείχε πλαστή άδεια οδήγησης. Ταυτόχρονα, βεβαιώθηκαν 76 παραβάσεις, όπως, μεταξύ άλλων, για κυκλοφορία οχήματος χωρίς κατάλληλο σιγαστήρα, για μη χρήση προστατευτικού κράνους, για μη ασφαλιστική κάλυψη, καθώς και για μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Επίσης, αφαιρέθηκαν 39 άδειες ικανότητας οδήγησης, 42 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων και 51 ζεύγη πινακίδων, ενώ ακινητοποιήθηκαν 13 οχήματα.

Οι έλεγχοι της Τροχαίας πρόκειται να συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, οι οποίες παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.